1
Posted 26/04/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Vengeance

Captain America is een bron van inspiratie voor Spider-Man, het is zijn persoonlijke held kun je best zeggen. Maar, er zullen toch ook mensen zijn die niet een held bewonderen maar eerder de tegenpool van een held: een schurk of villain.

Daar draait het allemaal om in Marvels Next Big Thing: Vengeance. Het wordt een mini-reeks die zich zal spreiden over zes issues. Min of meer een soort mini-event geschreven door Joe Casey (Dark Reign: Zodiac, Fantastic Four: First Family) die bijgestaan zal worden door tekenaar Nick Dragotta (The Age Of The Sentry, Captain America: Forever Allies). Beginnende met het eerste issue in juli zullen zij het belang en de impact van illustere figuren zoals Magneto, Doctor Octopus, Red Skull, Loki, Doctor Doom en Bullseye binnenin het Marvel Universe verkennen. Dit allemaal vanuit het standpunt van jonge tieners die het in het wereldje van superhelden en villains willen maken. En wat vooral interessant klinkt is het volgende: dankzij het belang dat Marvel aan haar Fear Itself event hecht, hebben Joe Casey en Nick Dragotta vrij spel gekregen!

Zoals Marvel editor Tom Brennan het zegt zal men in Vengeance het belang en de effecten van het hele gebeuren rond villains binnenin het Marvel Universe verkennen maar dan door de ogen van een nieuwe generatie. Op de covers zien we alvast iconische supervillains zoals Magneto, Doctor Doom, Loki en Red Skull maar Casey benadrukte dat ook al zijn het iconische figuren, de fans moeten zich niet verwachten aan de klassieke versies van deze personages in de huidige Marvem Comics.  What happened to Magneto? What happened to Loki? Where is Doctor Doom? Why is Bullseye dead? All of these valid questions will be answered in the pages of Vengeance.” Aldus Joe Casey.

Vengeance zal dus niet alleen een verhaaltje vertellen over deze villains en zij die in hun voetsporen willen volgen maar zal ook een kijkje nemen op de evolutie van deze supervillains en het villain-zijn als het ware. Althans, dit kun je toch afleiden wanneer Brennan het volgende zegt: “The nature of evil in the Marvel Universe has always been much more complex than some of the other villains you’ll see out there in your standard comic books. The motivations have always been as strong as the heroes — sometimes stronger — and coming from a very genuine place. What kind of an example does that set to younger characters?

Hier moet ik hem gelijk in geven. Een zeer goed voorbeeld hiervan is volgens mij Magneto. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden hij, zijn familie en zijn hele volk doorheen heel Europa opgejaagd omwille van de bekrompenheid en de haat van een simpele man met een Charlie Chaplin snor en zijn trawanten. Opgesloten in ghetto’s, gedwongen tot slavenarbeid in concentratiekampen om vervolgens vergast te worden enkel omdat ze anders waren. Gelukkig overleeft de jonge Magneto dit allemaal. Op latere leeftijd ontdekt hij echter dat hij een mutant is en komt er weer haat en vervolging jegens zijn volk door bekrompen en bange mensen. Is het dan niet ergens begrijpelijk dat hij zijn “volk” wilt beschermen van onderdrukking? Zelfs al betekent het de onderdrukkers zelf uit te roeien?

Voor Vengeance zullen Joe Casey en Nick Dragotta enkele oude personages gebruiken die een beetje geredesigned of getweaked worden zoals Drogatta het zegt. Verder worden er ook enkele nieuwe personages geïntroduceerd. In totaal heeft het duo momenteel al een 17 personages onder de loep genomen en klaar gestoomd als het ware. De reden dat ze zoveel personages, en zoveel afwijkende personages gaan gebruiken is omdat ze het echt episch willen maken. Er geraken jonge villains en jonge helden betrokken in Vengeance maar ook ‘oude’ helden en helden uit andere dimensies van het Marvel Universe. Casey wilt echt gebruik maken van alles dat het Marvel Universe te bieden heeft en dat is veel. Zo zullen we in Vengeance issue #1 in de eerste acht pagina’s alleen al de volgende locaties zien: The Sixth Dimension, Hitler’s Duitsland, de meest geschifte nachtclub, Area 51 en een daklozen opvangscentrum.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be