1
Posted 23/04/2011 by Gilles in Comics
 
 

Reaper is terug

Barricadeer alvast de deuren, sluit de ramen en doof de lichten, want Reaper slijpt opnieuw zijn zwaard. Na zeven jaar neemt Cliff Rathburn (The Walking Dead) zijn potlood in de hand om aan een tweede deel van Reaper te werken.

Voor wie zich niet meteen kan herinneren waarover het eerste deel gaat, geven we je snel het verhaal:

De eerste Reaper vertelt ons het gruwelijke verhaal van een dodelijke huurmoordenaar, die werd ingehuurd door een mysterieus figuur om een schijnbaar onverwoestbare dictator op zijn lijst van slachtoffers te zetten. Uiteindelijk bleek de opdrachtgever niemand minder te zijn dan de Dood hemzelf, met het ultieme plan om al het leven van aarde uit te roeien. Uitgetekend door van Rathburn werd dit een levendig, en vaak griezelig gruwelijk, sterk verhaal.

Dit tweede deel brengt ons vierhonderd jaar nadat de Dood faalde om al het leven hier uit te roeien. Maar Reaper, die dankzij het intussen verkregen edelsteen van Shirak nu een krijgsheer is, weet dat de Dood niet zo snel afgeschrikt is. In tegenstelling tot het eerste deel komt het tweede deel gedeeltelijk uit in kleur.

Cliff Rathburn is een fantastische tekenaar en schrijver en weet iedereen wel te verbazen. Zelf is hij enorm blij dat hij dit tweede deel zelf geschreven heeft, dit geeft hem het gevoel dat hij trots mag zijn op zijn werk. Dit mocht hij natuurlijk al zijn met het inkten van verscheidene andere werken.

Reaper-fans kunnen dus al uitkijken naar eind Juli, dan zou dit pareltje moeten liggen blinken in de comic book shop.

Comments

comments


Gilles

 
avatar