0
Posted 23/04/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Marvel heeft grootse plannen voor S.H.I.E.L.D.

Ik zei het onlangs nog om te lachen tegen een goede vriendin: “Het lijkt eigenlijk alsof Marvel net genoeg scenes met iemand van S.H.I.E.L.D. in haar films stopt om zo in de nabije toekomst een stand alone film van de organisatie te maken.”. Ook al zei ik dit om te lachen, toch ben ik er over beginnen na te denken. Het werd duidelijk tijdens de gebeurtenissen van “Iron Man 2″ dat de organisatie S.H.I.E.L.D. een major player is geworden in het Marvel Film Universe. Ook zei Nik Fury tegen Tony Stark dat hij grotere zorgen heeft dan Stark zijn ego en vele problemen, dat Stark de minste van zijn zorgen is. Als je dan naar de comics zelf kijkt, S.H.I.E.L.D. heeft een enorme kleurrijke voorgeschiedenis en er zijn meer dan genoeg verhaallijnen rond de organisatie om uit te kiezen en er een film van te maken. Er komt dan ook nog eens bij dat men zelfs van de relatieve ongekende “Immortal Iron Fist” een film zou willen maken. Als je dan nog ziet dat men bij Marvel niemand minder dan Samuel L. “Say what one more time …” Jackson gecast heeft als Nick Fury dan wordt het eigenlijk vrij duidelijk: Marvel heeft grootse plannen voor S.H.I.E.L.D.

Dit werd dan grappig genoeg onlangs bevestigd door Kevin Feige, de directeur bij Marvel Studios, in het laatste issue van “Disney Twenty-Three” dat om het kwartaal wordt gepubliceerd voor “D23: The Official Disney Fan Club“. Hierin zegt Kevin Feige dat na de Avengers, die uit zal komen op 4 mei 2012 het volgende zal gebeuren:  “Thor will go off into a new adventure, and Captain America will continue to explore the modern world in another film of his own. We hope that holds true for the characters appearing in that film — Black Widow, Hawkeye, and the spy organization, S.H.I.E.L.D. — all of whom are more than worthy and capable of carrying their own films. And, we’ve got a lot of other characters we’re prepping and getting ready for film debuts: the world of martial arts, these great cosmic space fantasies, Dr. Strange, and the magic side of the Marvel Universe. There are many, many stories to be mined.

Eerder al hadden Stephen McFeely en Christopher Marcus, de mannen die het screenplay voor “Captain America: The First Avenger” geschreven hebben, gesuggereerd dat de sequel op deze Captain America-verfilming zich (deels) zal afspelen tijdens Wereldoorlog II. Hetgeen Feige zegt, doet mij hier dan weer aan twijfelen vermits we een Captain America-film zullen zien dat zich afspeelt in de hedendaagse wereld en geen verder zetting van de “Sentinel of Liberty” zijn avonturen in Wereldoorlog II waarin hij het opnam tegen de Nazi’s. Persoonlijk hoop ik dat we een film krijgen waarin Captain America/Steve Rogers het opneemt tegen Hydra of misschien zelfs tegen Winter Soldier, zijn oude sidekick Bucky!

Een ding is alvast duidelijk: Marvel heeft grootse plannen in Hollywood!

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be