0
Posted 22/04/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Batman: Year One animated

Zoals ik eerder deze week al zei: “Batman is in!”. Waar ik vorige keer gewoon een beetje uitleg gaf over een animatieversie van Frank Miller zijn geweldige “The Dark Knight Returns”, kan ik jullie nu twee stills tonen van een andere Frank Miller adaptatie. Dankzij “The Hollywood Reporter” hebben we nu niet alleen twee stills van de animatiefilm “Batman: Year One” maar ook enkele details, waaronder de principiële cast!

Deze direct-to-dvd animatieprent wordt geregisseerd door het duo van Lauren Montgomery (die eerder al voor DC werkte aan “Green Lantern: First Flight” en “Superman/Batman: Apocalypse”)  en Sam Liu (die die een aflevering van “Batman” en eentje van “Young Justice” regisseerde). Ze zullen samen werken met script schrijver Tab Murphy (“Brother Bear”, ” Superman/Batman: Apocalypse”). Bryan Cranston, de ster van de televisiereeks “Breaking Bad” zal zijn stem verlenen aan het personage Luitenant James Gordon en Ben McKenzie die sommigen zullen kennen van de televiseseeks “The O.C.” zal in de huid kruipen van Bruce Wayne/Batman. Jammer genoeg heeft men Kevin Conroy niet voor deze rol ingehuurd (Wade, jij bent zo’n fanboy!). Verder zullen we de stem van de knappe Eliza Dushku (“Buffy the Vampire Slayer”, “Dollhouse”) herkennen in de rol van Selina Kyle/Catwoman en niemand minder dan Katee Sackhoff (Luitenant Kara ‘Starbuck’ Thrac uit de “BattleStar Galactica” reboot) als Sarah Essen en Selina Kyle. Fans van “The Godfather” zullen dan weer verheugd zijn om te weten dat Alex “Moe Greene” Rocco niemand minder dan maffiabaas Carmine Falcone tot leven zal laten komen.

Executive Producer Bruce Timm (“Batman The Animated Series”, “Batman Beyond”) had alvast het volgende te zeggen over het project:

The source material is surprisingly cinematic; it’s a pretty straight forward literal retelling. Mazzucchelli’s artwork is beautifully composed and we were able to refer to the comic for about 80 percent of the camera setups.”

In Year One, a young Bruce Wayne is first starting out as a costumed vigilante. He creates an early bond with Lieutenant James Gordon, whose importance in the tale makes it as much as Gordon’s story as Wayne’s.“”

Verder wist Bruce Timm nog te zeggen dat “Batman: Year One” voor het eerst zal vertoond worden tijdens de San Diego Comic Con in juli voor de film uitkomt op dvd. De prent zal nadien gevolgd worden door “Justice League Doom”, een adaptatie van “JLA: Tower of Babel” van Mark Waid en Howard Porter.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be