0
Posted 21/04/2011 by Gilles in Comics
 
 

Green Arrow spant zijn boog voor het einde van Brightest Day

Hou jullie pijl en boog maar in de aanslag, want samen richten wij naar het eind van het BRIGHTEST DAY- verhaal. In dit verhaal, geschreven door J.T. Krul, vecht Green Arrow niet alleen tegen zijn eigen kwelgeesten maar ook letterlijk tegen een duister woud.

“Het thema van innerlijke demonen overheerst doorheen het hele verhaal, omdat dit voor Oliver Queen een groot deel van zijn persoonlijkheid beheerst, waarschijnlijk meer dan van welk personage in het DC-universum.” Aldus Krul. “Hij zit opgezadeld met meer schuldgevoel en twijfel over de dingen die hij deed in het verleden. Als Green Arrow is hij een stevige held, maar Oliver Queen heeft helaas nogal een zielige reputatie.”

De reeks, die getekend wordt door Digoenes Neves (New mutants), werd vorig jaar gelanceerd nadat Green Arrow door nogal een drastische transformatie ging die hem opzadelde met schuldgevoel.  Volgens Krul staan de donkere dieptes van het woud als echo’s  voor de gevoelens van mislukking van Oliver.

Na de gebeurtenissen van Cry for Justice en The Fall of Green Arrow, staat onze boogschutter op een dieptepunt in zijn leven. Daar gaat deze reeks trouwens over. Hij ziet zichzelf in duister daglicht, gefixeerd op zijn fouten, falen en tekortkomingen. Hij heeft een nieuwe kans nodig om terug in te zien wat voor goeds hij doet als Green Arrow. Tijdens zijn verblijf in het woud krijgt hij de kans om zijn standpunt in het leven te analyseren, wie hij is, waar hij is en waarheen hij wilt gaan.

De relatie van Oliver met het woud, die tot nu toe altijd een belangrijk rol heeft gespeeld in zijn leven, zal nu drastisch veranderen nu hij zich ertegen moet verzetten.  De openbaring aan het eind van issue #10 wijzigt zijn kijk op het woud. Hij beseft nu dat het woud ,dat hem altijd bescherming bood, corrupt en vergiftigd is.

Brightest Day komt stilaan op zijn einde en vele knooppunten die werden gemaakt in de vorige issues worden eindelijk doorgehakt. Oliver Queen probeert zijn heroïsch zelfbeeld terug op te eisen, ook in het oog van zijn duisterste moment ooit. Maar Green Arrow loopt nooit weg van een gevecht, hoe klein de kansen op succes ook mogen zijn, en daar kunnen de trouwe DC-fans alleen maar blij om zijn!

 

Comments

comments


Gilles

 
avatar