0
Posted 19/04/2011 by Arno in Tv/Film
 
 

Happy birthday Skynet?

“You did not prevent Judgement Day… You only postponed it…” – Arnold Schwarzenegger in Terminator 3: Rise of the Machines

Hierboven afgebeeld: onze niet-zo-verre toekomst

Met deze omineuze boodschap kondigen we vandaag bij Brainfreeze de mogelijke geboorte (lees: self-awareness) van Skynet aan, het artificiële defensiesysteem bekend uit de Terminator-franchise. Hierbij wordt het gigantische Amerikaanse wapenarsenaal onder directe controle geplaatst van één enkel computersysteem, iets wat voor de sci-fi fans onder jullie als het typevoorbeeld van een recipe for disaster zal gelden. Of, zoals het in de Terminatorfilms en -series bekend staat: Judgement Day, het einde van de wereld en de start van de oorlog tegen de machines.

Volgens Terminator 2 uit 1991 zou Skynet online zijn gegaan op 4 augustus, 1997 en zich tegen de mensheid gekeerd hebben op 29 augustus datzelfde jaar. Dit werd echter verijdeld dankzij John en Sarah Connor en een geherprogrammeerde T-800. In Terminator 3 uit 2003 vond de self-awareness van Skynet plaats op 25 juli, 2004. Maar uit de nieuwe tijdlijn die volgt uit de tv-reeks Terminator: The Sarah Connor Chronicles zal Skynet vandaag de dag, 19 april 2011, zijn eigen willetje krijgen.

Maar wees niet getreurd, Judgement Day zou volgens deze nieuwe tijdlijn pas binnen twee dagen plaatsvinden, op 21 april dus. Dat geeft ons dus nog even de tijd om de nieuwe Mortal Kombat te spelen vooraleer we in onze schuilkelders dienen te kruipen, contact moeten zoeken met de leider van het verzet, John Connor, en enkele gespierde cyborgs met een zwaar Oostenrijks accent naar het verleden te sturen. Happy birthday (again) Skynet!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.