1
Posted 18/04/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

The Dark Knight Returns Animated

Batman is in, de Dark Knight is populairder dan ooit tevoren. Of is Batman gewoon altijd al populair geweest en niet meer weg te denken uit onze cultuur? Wie weet maar een ding staat vast: het publiek houdt van hem en Hollywood houdt van het geld dat hij hen opbrengt. Maar als trouwe Batmanfan ga ik hier helemaal niet om klagen!

We zijn intussen wel al gewend geraakt aan wat “Batman overkill“. Hoeveel lopende reeksen zijn er wel niet over het personage? Volgens onze Amerikaanse collega’s bij BleedingCool zouden we na “The Dark Knight Rises” voorgesteld worden aan weer een nieuwe Batman, ter vervanging van Christian Bale. Dus weer een reboot van de franchise. Persoonlijk betwijfel ik toch ten zeerste en vermoed dat DC en Warner Brothers gewoon zullen verdergaan op Christopher Nolan zijn trilogie met eventueel een andere acteur als Batman. Als de geruchten rond de Justice League-film kloppen, dan gaan we daar in niet alleen een andere acteur Batman zien spelen maar gaat gans het  personage anders zijn. Ze zouden hem willen aanpassen om beter bij de rest van het team te passen, iets dat blijkbaar niet gaat met Nolan zijn Batman.

Uiteraard is er ook altijd goed nieuws te melden, of zo zou het toch altijd moeten zijn. Niet alleen is men bezig om een geanimeerde versie te maken van het geniale “Batman: Year One” van Frank Miller waarin Kevin Conroy de stem zal doen van Bruce Wayne/Batman. BleedingCool meldt vandaag namelijk ook dat men een ander meesterwerk van Frank Miller zal omtoveren in een animatiefilm, namelijk: “The Dark Knight Returns“. “Year One” zal, vrij toepasselijk en logisch, eerst uitkomen maar men zou al druk bezig zijn aan “The Dark Knight Returns“. Volgens dezelfde bronnen zouden er reeds enkele Batmanveteranen bij het project betrokken zijn maar er zijn nog geen namen bekend. Ik hoop dat Kevin Conroy ook hier de stem van Batman/Bruce Wayne zal doen.

Op Wikipedia vond ik echter iets zeer interessants terug dat zich afspeelde op de San Diego Comic Con van 2008. Zack Snyder, regisseur van “Watchmen” en “300” drukte toen zijn liefde uit voor “The Dark Knight Returns” en het volwassen verhaal dat Miller hierin vertelt. Later zei Frank Miller het volgende tegen Zack Snyder: “You can do it anytime you want to, Zack”. Ook producer Michael Uslan vertoonde interesse in het project.

The Dark Knight Returns” speelt zich af in Gotham City in de nabije toekomst, en het is er allesbehalve utopisch. Frank Miller plakt er geen jaartal op maar het verhaal begint een decennium na de laatste verschijning van Batman. Ook is de Koude Oorlog, die volop woedde toen Frank Miller dit verhaal schreef, nog steeds bezig en is Ronald Reagan president van de Verenigde Staten. Op Superman na zijn alle superhelden in een soort van pensioen gedwongen. Zij die dit niet wilden doen, zoals Green Arrow, werden opgejaagd als terroristen door een angstige bevolking en regering. Bruce Wayne heeft vrijwillig zijn cape aan de kapstok gehangen na de dood van de tweede Robin, Jason Todd. Nu er geen Batman en andere superhelden meer zijn doen criminelen maar waar ze zin in hebben en is Gotham overgenomen door een bende genaamd “the Mutants“. Het is door de terugkeer van een oude vijand dat de inmiddels 55-jarige Bruce Wayne terug in de huid van Batman kruipt. Ondanks succesvolle plastische chirurgie en zijn rehabilitatie, is Harvey “Two-Face” Dent hervallen en leidt hij terug een crimineel leven. De terugkeer van Batman zorgt overigens ook voor de terugkeer van iemand anders: The Joker!

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be