0
Posted 17/04/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

No more First Mutant

Namor, the Sub-Mariner was de eerste in een lange reeks van Marvel-superhelden. Hij dook voor het eerst op uit de diepten van de zee in 1939 toen hij verscheen in de apriluitgave van Motion Pictures Funnies Weekly. Over de jaren heeft hij diverse eigen magazines gehad (en diverse outfits) en dook hij ook regelmatig op in andere reeksen zoals bij The Fantastic Four. Omdat hij wispelturig van karakter is, is hij meer anti-held dan held. Hierdoor heeft hij in het verleden ook al team-ups gehad met onder meer Dr. Doom en Magneto  om de boel op stelten te zetten.

Omdat hij ook een mutant is, helpt hij tegenwoordig regelmatig de X-men. Vandaar dat de titelreeks van zijn laatste eigen magazine “Namor: The First Mutant” is. Vanzelfsprekend zijn er mutanten het Marvel-univerum die ouder zijn zoals Mystique en Wolverine, maar het gaat natuurlijk om een verwijzing naar het feit dat Namor het eerst werd bedacht.

Namor: The First Mutant volgde op de “Curse of the Mutants”-verhaallijn uit de X-men-comics. Namor moest er de X-men bijstaan in hun gevaarlijke strijd tegen de vampieren.  Ondertussen zijn er al tien issues verschenen, die zijn geschreven door Stuart Moore (Iron Man: Director of S.H.I.E.LD., Wolverine Noir). Moore werd bijgestaan door tekenaars zoals Ariel Olivetti (Punisher War Journal, Batman: Legends of the Dark Knight).

Het elfde issue zal helaas de laatste van de reeks worden. Stuart Moore bevestigde dit in een interview met de website Comic Book Resources. In het definitieve nummer zal Namor het moeilijkste besluit van zijn leven moeten nemen…

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar