2
Posted 15/04/2011 by Gilles in Comics
 
 

F.A.C.T.S. kondigt Charisma Carpenter officieel aan als gast!

Op 22 en 23 oktober vindt de 21ste editie van F.A.C.T.S plaats in Flanders expo Gent. Zoals ieder jaar zullen we er kunnen genieten van games, animatie en heel wat tafels met comics, manga, beelden en veel andere spullen waarvoor we ons spaarvarken graag slachten.

De beurs pakt direct uit met een opvallende naam: Charisma Carpenter. Bij de meesten onder jullie zal “Cordelia Chase” misschien een grotere bel doen rinkelen.

Charisma Carpenter

In de eerste drie seizoenen van Buffy The Vampire Slayer (1996 – 1999) was Cordelia de verwende cheerleader die het vreemde eendje werd in “the scooby gang” (zoals Buffy en co werden genoemd). Na de finale van seizoen drie van Buffy is Cordelia afgestudeerd en besluit ze naar Los Angeles te verhuizen om actrice te worden. Angel, die ook verhuist van Sunnydale naar L.A. bestrijdt de demonische onderwereld en komt per toeval Cordelia tegen. Na een hectisch avontuur besluiten de twee, samen met hun nieuwe vriend Doyle het Angel Investigations-bureau op te richten.  Dit bureau staat centraal in Angel (1999 – 2004), de spin-off van Buffy, the Vampire Slayer dat vijf televisie-seizoenen zou tellen.

Carpenter had nog diverse kleinere rollen zoals in Charmed (2004), daarin speelde ze in drie episodes “The Seer”. Recenter kun je haar nog hebben gezien in The Expendables (2010) als Lacy, de vriendin van Lee Thomas. Na het succes van The Expendables werd Carpenter gecast als de vrouwelijke hoofdrol in Michael Madsen’s The Human Factor.
Emmanuel van Melkebeke, de beursdirecteur van F.A.C.T.S had het volgende over haar te zeggen:
“Ik ben altijd fan geweest van Buffy en de stoerdere serie Angel, om dan de mogelijkheid te hebben om zo’n aantrekkelijke en invloedrijke actrice als Charisma naar onze show te kunnen halen… Nou, je kan aan me zien hoe enthousiast ik daarvan word. Ik kijk er enorm naar uit om haar voor te stellen aan de fans in België en om de enerverende reacties terug te krijgen van de fans die uit Frankrijk, België, Duitsland en Nederland komen!”

Er zullen nog heel wat gasten worden aangekondigd in de loop van het jaar. Qua tekenaars zullen we ook Minck Oosterveer, Aleksi Briclot, Romano Molenaar en Lectrr kunnen tegenkomen op de beurs.
Klinkt allemaal erg tof, maar ik ga toch nog eens kijken of ik de organisatoren kan contacteren met de vraag of ze Rose McGowan (bekend van o.a. Charmed) ook gelijk eens kunnen laten langskomen.

We verwachten jullie in Flanders Expo Gent op 22 en/of 23 oktober 2011!

Comments

comments


Gilles

 
avatar