0
Posted 13/04/2011 by Lav in Comics
 
 

Review: Human Target

My name is Christopher Chance, but you can call me … the human target

Human Target, een serie die al enkele keren zowel in comicvorm als op het kleine scherm verschenen is, kreeg opnieuw een kleine start bij DC. De Human Target die hier geschreven wordt door Len Wein en Peter Johnson, wijkt lichtjes af van de versie die reeds in 1999 door Vertigo gepubliceerd werd en bevindt zich in dezelfde realiteit als de tv-reeks van Fox.

Van de Christopher Chance die we zowel in deze comic als in de tv-serie zien, moet je niet dezelfde verwachtingen hebben als het personage van de voorafgaande comics. Het grootste verschil is dat Chance zich hier niet meer als zijn cliënten vermomd om hen zo uit gevaar te houden.
De comic is heel toegankelijk voor mensen die de oudere comics of de tv-reeks niet hebben gevolgd, dit is deels de het gevolg van de grote oppervlakkigheid die Human Target hanteert.

Christopher Chance wordt geportretteerd als een geweldadige waaghals die niet schrikt om zijn handen vuil te maken. Hoewel Len Wein één van de bedenkers van dit personage is, lukt het hem niet om Chance’s volle potentieel te benutten. In het verhaal zal Chance naar Frankrijk moeten om een maffiabaas veilig naar Washington te kunnen brengen. Daar moet die tegen zijn collega’s en vrienden getuigen in de hoop dat zijn zonden vergeven worden en dat hij toch nog een plekje in de hemel voor hem en zijn dochter verdient. Gemakkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk, maar de obstakels die Chance op zijn weg tegenkomt komen eerder repetitief over dan inventief. De twists in het verhaal kan je vaak al lang op voorhand zien aankomen waardoor de lezer op zijn honger blijft zitten.

Al de personages zijn herkenbaar vanuit de tv-reeks maar ze zijn niet letterlijk nagetekend waardoor het geheel niet te stijf overkomt en vlot leesbaar is, hoewel licht en schaduw op bepaalde momenten plots heel vreemd overkomen.

Achteraan bevindt zich ook nog een kleiner verhaal geschreven door Peter Johnson, die overigens de executive producer van de tv-reeks is. Het verhaal draait rond de littekens van Chance in samenspel met flashbacks. Een leuk kortverhaaltje maar één die jammer genoeg weinig intrigeert.

Human Target is een luchtige comic die aangenaam kan zijn voor actieliefhebbers die niet te veel diepte in een verhaal zoeken en zich niet storen aan voorspelbare plots waar je niet te veel verwachtingen van mag hebben.

Comments

comments


Lav

 
avatar