2
Posted 13/04/2011 by Arno in Comics
 
 

Batman Live komt naar Antwerpen!

Eerder kondigden we hier bij Brainfreeze al de Batman Live – World Arena Tour aan, een heuse stuntshow rond DC’s Dark Knight die in de zomer van 2011 in het Verenigd Koninkrijk in première gaat. Vandaag raakte echter bekend dat de show ook tot bij ons zal komen als deel van de Europese tournee. Batman Live zal dit jaar van 30 november tot 4 december te zien zijn in het Antwerpse Sportpaleis. Tickets zijn beschikbaar op 15 april vanaf 9u.

Voor Batman Live werd een origineel verhaal ontwikkeld dat voornamelijk gebaseerd zal zijn op de origine van Dick Grayson, de eerste Robin. Vermits Grayson van kinds af een circus-acrobaat is, leent deze origin story zich ideaal voor een show die veel stunts en spektakel belooft. Naast Robin kunnen we ook butler Alfred Pennyworth en commissaris Gordon verwachten om Batman bij te staan in zijn strijd om Gotham City veilig te houden. De set zal verder ook bestaan uit de Batcave en Arkham Asylum en uiteraard zullen ook enkele van Batman’s meest bekende (en theatrale) tegenstanders van de partij zijn. Hieronder zien we al The Joker, Catwoman, Harley Quinn, The Riddler, The Penguin en Poison Ivy. In verder promotiemateriaal duiken ook nog Two-Face, The Ventriloquist en Scarface op.

Een deel van de Engelse cast voor Batman Live

Batman Live wordt omschreven als een spektakel vol acrobatische stunts en optische illusies dat geschikt is voor de hele familie. De productie is zeker en vast geen musical en laat dit ook uitschijnen in de promotiecampagne (vermoedelijk om gelijkenissen met de rampzalige, alsook vier maal duurdere, Broadway musical Spider-Man: Turn off the Dark te vermijden). Hoewel er een redelijk geloofwaardige adaptatie van de comics wordt beloofd, meer bepaald deze getekend door Jim Lee zoals Hush en All-Star Batman & Robin, doen de vrijgegeven foto’s toch eerder vermoeden dat de duistere en gotische aspecten van de Batmanmythologie zullen moeten plaatsmaken voor de meer theatrale en campy momenten. Op het eerste zicht lijkt het dus meer op Batman Forever dan op The Dark Knight.

Dit gezegd zijnde, blijf ik toch benieuwd naar de productie en ga ik zeker een uitstap naar het Sportpaleis ondernemen, al is het maar om Batman en Robin enkele meters boven mij in actie te zien slingeren. Check de site www.batmanlive.be voor meer informatie en tickets.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.