1
Posted 11/04/2011 by Arno in Comics
 
 

Superman Vs General Zod in Man of Steel film

Het was al lang een gerucht, maar eindelijk hebben regisseur Zack Snyder (300, Watchmen) en de mensen van Warner Bros. officieel bevestigd dat de nieuwe Supermanfilm ‘Man of Steel’ zal heten. Toch is dat niet het grootste nieuws dat onlangs bekend is geraakt. Snyder heeft al meermaals laten weten dat hij de nieuwe Superman wat ‘fysieker’ wil maken (lees: hij zal eindelijk eens deftig zijn vuisten gebruiken). En wie beter als gelijkwaardige tegenstander voor de man van staal dan de megalomane, voormalige generaal van Krypton’s leger: General Zod!

General Zod verscheen voor het eerst in Adventure Comics #283 uit 1961 en staat bij het grote publiek vooral bekend dankzij de legendarische rol van Terence Stamp in de eerste twee Supermanfilms. Het is dan ook vooral deze versie die zijn recente comicbookoptredens in de DC-continuïteit heeft geïnspireerd. Zo speelde het personage een grote rol in de verhaallijnen ‘Last Son’, ‘New Krypton’ en ‘War of the Supermen’. Sinsdien vertoeft hij voorlopig wederom in zijn vaste stek de Phantom Zone, Krypton’s interdimensionele gevangenis.

In de nieuwe Supermanfilm zal de rol van General Zod vervuld worden door de Oscargenomineerde acteur Michael Shannon (Revolutionary Road, HBO’s Boardwalk Empire). Hiermee wordt definitief een einde gemaakt aan het langdurige gerucht dat het personage zou gespeeld worden door Viggo Mortensen (Lord of the Rings, A History of Violence). Michael Shannon als General Zod vervoegt Henry Cavill als Clark Kent/Superman, Amy Adams als Lois Lane, Kevin Costner en Diane Lane als Jonathan en Martha Kent.

De vraag of Shannon even goed “Kneel before Zod!” kan uiten als Terence Stamp zal worden beantwoord wanneer Man of Steel in 2012 faster than a speeding bullet de bioscoop binnenvliegt.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.