0
Posted 06/04/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Eerste kijk op 15 Love

Als er een ding is waar Marvel volgens mij in uitblinkt dan zijn het mini-series maar af en toe nemen ze ook eens een risico. Ze verlaten hun vertrouwde wereldje van wapperende capes, mutanten en kwaadaardige bedreigingen en trekken naar een ongekende plaats. Dit is wat ze met hun nieuwe reeks 15 Love doen, het is namelijk geen superhelden epos van grootse proporties maar een liefdesverhaal. Deze nieuwe reeks lijkt riskant maar het kan hen misschien wel een mooi aantal nieuwe lezers opleveren. Het wordt een “giant-size story” geschreven door Andi Watson (Skeleton Key, Buffy the Vampire Slayer) en getekend door Tommy Ohtsuka!

Het geheel doet enorm denken aan een manga qua tekenstijl en oogt om eerlijk te zijn een beetje girly. Deze nieuwe reeks vertoont ook veel gelijkenissen met de gelijknamige Canadese televisiereeks 15/Love. Marvel toont hiermee aan dat er meer dan mutanten en superhelden uit het “House of Ideas” kunnen komen. Ze willen aantonen dat ze ook lichte, romantische komedies kunnen maken maar dan in de vorm van een comic reeks. Misschien kunnen ze met deze rom-com comic wel enkele vrouwelijke lezers aantrekken die anders nooit een comic zouden openslaan? Als deze serie aanslaat bij de lezers zullen we er alvast nog enkele in dit genre zien verschijnen.

“Mill Collins is about to learn that life is anything but a piece of cake when the length of your high school career depends on the strength of your serve! But when Mill’s slipping grades threaten to steal away her scholarship from the exclusive Wayde Tennis Academy, she’ll have to look for help from the most unlikely coach to climb her way back up the bracket and into the record books!”

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be