0
Posted 05/04/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

The Governator

“Governate this baby!”

Wat doe je als je er net een ambtstermijn op hebt zitten als gouverneur van Californië en je omwille van een domme reden (je bent niet in de Verenigde Staten van Amerika geboren) geen president mag worden? De meeste mensen zouden hun autobiografie (laten) schrijven en genieten van een welverdiend pensioen. Maar iemand met een glorieuze carrière als bodybuilder achter de rug, iemand die in dierenhuidenpamper als barbaar opdaagde, de tijd trotseerde om John Connor te vermoorden en nadien te beschermen, zijn eigen fastfood restaurant had en nadien gouverneur werd, die gaat het hier niet bij houden. Nee, een dergelijk iemand zegt “I’ll be back” en houdt zich aan zijn woord.

Zoals je alvast begreep heb ik het over niemand minder dan de ooit fameuze spierbundel en koning van de one-liners: Arnold Schwarzenegger! Stilzitten en genieten van zijn oude dag, dat is niet aan deze Austro-Amerikaan besteed. Hij kan niet verder gaan in de politiek, je mag namelijk maar twee ambtstermijnen gouverneur zijn in Californië en je moet in de Verenigde Staten geboren zijn om president te worden. Het enige dat er volgens Arnold voor hem op zat was om eens af te spreken met comiclegende Stan “The Man” Lee. Het resultaat van de brainstorm van deze twee levende legendes resulteerde in een idee voor een nieuwe stripreeks én een geanimeerde televisieserie. Deze zal gebaseerd worden op de inspirerende carrière van Schwarzenegger zelve en draagt de titel “The Governator” De reden achter deze titel? Laten we dit de brave man zelf eventjes uitleggen: “When I ran for governor back in 2003 and I started hearing people talking about ‘the Governator,’ I thought the word was so cool. The word Governator combined two worlds: the world of politics and the movie world. And this cartoon brings everything together. It combines the governor, the Terminator, the bodybuilding world, the True Lies…”

Deze geanimeerde televisiereeks en comic worden, zoals eerder gezegd, mede ontwikkeld door niemand minder dan comiclegende en de geestelijke vader van Spider-Man, Iron Man en de X-Men:  Stan Lee. Fans van deze twee heren zullen nog tot volgend jaar moeten wachten om te zien wat er uit de bus valt: een flop of een hit? Beide heerschappen zijn in ieder geval meer dan dolenthousiast over het project en zeggen dat Arnold al enkele leuke one-liners heeft gevonden voor zijn personage. Persoonlijk kijk ik er naar uit, hoe fout het hele project ook klinkt. Het kleine kind in mij dat altijd van de foute humor in Schwarzenegger zijn films genoot (bijvoorbeeld wanneer in “Last Action Hero” een slechterik een ijshoorntje door het hoofd krijgt en Arnold droogjes zegt: “Iced that guy”). Maar laten we even luisteren wat Stan Lee over het project te zeggen heeft: “The Governator is going to be a great superhero, but he’ll also be Arnold Schwarzenegger. We’re using all the personal elements of Arnold’s life. We’re using his wife Maria Shriver. We’re using his kids. We’re using the fact that he used to be governor. Only after he leaves the governor’s office, Arnold decides to become a crime fighter and builds a secret high-tech crime-fighting center under his house in Brentwood.

Volgens mij wordt deze Governator een soort van kruising tussen Batman en Iron Man. Hij heeft namelijk een zogenaamde Arnold Cave, een heuse vloot van supervoertuigen en een hele kleerkast vol met hightech pakken ter beschikking om hem te helpen in zijn strijd tegen de misdaad. Deze pakken geven The Governator de mogelijkheid om te vliegen en allerlei andere superhelden stunts uit te halen. Arnold staat er echter niet alleen voor, hij gaat een team van sidekicks hebben zoals de dertienjarige Zeke Muckerberg, een computergenie die dienst doet als “The Governator” zijn cybersecurity expert. Iedere superheld heeft natuurlijk ook zijn keuze aan supervillains, voor Arnold bevat zijn rogues gallery onder meer een kwaadaardige organisatie die naar de naam “Gangsters Imposters Racketeers Liars & Irredeemable Ex-cons (ook af te korten als  G.I.R.L.I.E. Men) luistert. Schwarzenegger vindt het project het op een na beste ding op het presidentschap na: “I love the idea of a control center below my house with a path so that boats and submarines can go right into the ocean. In the cartoon, my house is much closer to the beach than where we live, but, you know, it’s a cartoon.”

Onze bron, Entertainment Weekly, heeft ook een exclusief kort filmpje/interview met Stan Lee en Arnold Schwarzenegger op hun Facebook pagina gepost. Als je de twee heerschappen zelf eens aan het woord wilt horen klik dan hier. Intussen is ook bevestigd dat er een Governator 3D film zal uitkomen ergens eind 2012. Deze film zal de comics en de geanimeerde televisiereeks opvolgen alsook het online gebeuren zoals Schwarzenegger het noemt. The Governator zijn stem is uiteraard die van Arnold Schwarzenegger zelve. Geniet intussen al van de volgende trailer:

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be