0
Posted 05/04/2011 by Lav in Comics
 
 

Batman Europa, waar blijf je?

Ik ben waarschijnlijk één van de vele eigenaars die al jaren zit te wachten op het vervolg van het eerste volume van Frank Miller’s “All Star: Batman & Robin, The Boy Wonder”. Niet alleen kregen we vorig jaar te horen dat de reeks in februari 2011 zou verder gezet worden onder een andere titel, “Dark Knight: Boy Wonder”, maar er lijkt amper nog een spoor van dit project terug te vinden.

Cover door Jim Lee

Dit is echter niet de enige mysterieuze Batmanverdwijning want “Batman Europa” lijkt dezelfde weg op te gaan. “Batman Europa”, een comic die volgens DCU’s blog The Source vanaf Januari 2011 in de winkels zou liggen, zou worden geschreven door Brian Azzarello (100 bullets, Batman: Broken City) en Matteo Casali en zou uit 4 delen bestaan. Het verhaal wordt op The Source aangekondigd als volgt;

In the pages of BATMAN: EUROPA, the impossible has happened – the Batman is on the brink of defeat, at the hands of a virus with no cure. Surely there’s someone that can help him? Well, there is – the Joker. Who infected Batman with the virus? What does the Joker have to do to save him? And how can it all happen before the Dark Knight collapses? Together, the unlikely teammates and arch-foes travel through Europe cobbling together clues while the clock ticks down. (source)

Hoewel er op het moment al een zeer ruim aanbod is aan Batman comics, blijft het toch een raadsel waarom deze titel zo plots verdwenen is. Zou Jim Lee, die ook een grote verantwoordelijkheid had in verband met de vertraging van de issues van “All Star: Batman & Robin, The Boy Wonder” en nu ook tekeningen maakt voor “Batman Europa”, hier voor iets tussen zitten? Of misschien ben ik toch maar achterdochtig en moeten we meer geduld opbrengen. We kunnen alleen maar hopen dat ons geduld snel en goed beloond zal worden.

 

Comments

comments


Lav

 
avatar