1
Posted 04/04/2011 by Gilles in Comics
 
 

The original TMNT will be back!

Tijd voor een spelletje! Ik geef jullie drie tips en jullie moeten raden waar het over gaat. Goed?

Tip 1: Renaissance.

Tip 2: Riolen in Manhattan.

Tip 3: COWABUNGAAAAAAAAAAAAAA!

De Troetelbeertjes? Uhm… nee, maar goed dat u hebt meegespeeld.

Het gaat natuurlijk om de vier gemuteerde reptielen, die nog steeds tieners worden genoemd hoewel ze in 2009 hun vijfentwintigste verjaardag vierden, The Teenage Mutant Ninja Turtles. In 1984 maakten de vier hun debuut in een zwart-witte indiecomic, hun populariteit steeg sindsdien zo snel als een Belgische elektriciteitsrekening. Toen de serie in 1987 een komische cartoonreeks kreeg, werden de mutanten al gauw bekend over de hele wereld en volgden er drie live-actionfilms, games, computeranimatiefilms, meer speelgoed dan er in Sinterklaas z’n stoomboot kan worden gepropt en nog wel een paar duizend verschillende dingen die ik wegens plaatsgebrek niet allemaal meer ga opnoemen. Ondertussen is hun hoogtepunt wel al voorbij, de laatste versies van de franchise zijn nooit meer zo populair geweest als tijdens hun piek in de jaren ’90. Vergis je echter niet, de schildpadden hebben nog steeds een gigantische vaste fanbase.

Onlangs heeft IDW Publishing bekendgemaakt dat ze over de licenties beschikken om nieuwe comics te publiceren over onze vier schildpadden. Maar het leukste moet nog komen, de uitgeverij gaat ook de oudere verhalen bundelen! We kunnen dus heruitgaven verwachten van de originele TMNT-comics, die “WOOHOO!” op de achtergrond is dus zeker terecht. De eerste verhalen, door  geestelijke vaders Kevin Eastman en Peter Laird, waren eigenlijk parodieën op andere reeksen die in die tijd populair waren zoals Daredevil en Ronin. Diegenen onder jullie die Michelangelo, Leonardo, Donatello en Raphael voornamelijk kennen als die vier vrolijke groentjes uit de eerste cartoonserie kunnen dus binnenkort kennismaken met de oorspronkelijke ninja’s die een stuk donkerder zijn.

De nieuwe comics zouden er nog dit jaar  aankomen. Ik kan alvast niet wachten en ga maar alvast enkele diepvriespizza’s in huis halen om in de sfeer te komen.

 

Comments

comments


Gilles

 
avatar