0
Posted 31/03/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Mini review What If? Wolverine: Father

Vandaag eens iets anders, een mini-review van What If? Wolverine: Father. Waarom noem ik dit een mini-review? Simpelweg omdat het hier gaat om één enkele single issue en deze review dus niet even uitgebreid zal zijn als een review over een trade of hardcover.

Allereerst zal ik eventjes een korte uitleg geven over wat zo’n “What If?” comic is. De titel op zich maakt het zelf eigenlijk al vrij duidelijk. Het gaat hier om verhalen die de gedachtegangen van fanboys en comic lezers over de hele wereld vertegenwoordigen. We hebben allemaal wel al eens gespeeld met gedachtes zoals: “Wat had er gebeurd als Steve Rogers (Captain America) niet ingevroren werd?” of “Wat zou er gebeurd zijn als Legion terug in de tijd ging en de jonge Magneto had vermoord in plaats van de moord op professor Charles Xavier?”. Marvel haar “What If?” verhalen spelen hierop in, soms slagen ze hier in maar vaak is het ook een compleet fiasco. Uiteindelijk is het niets meer dan een leuk extraatje dat geen invloed heeft op het mainstream Marvel Universe.

Deze What If? Wolverine: Father is zo een van die leuke extraatjes. Dit nummer vertelt wat er zou gebeuren indien Wolverine thuis was geweest toen de Winter Soldier (Bucky Barnes, de huidige Captain America) zijn vrouw Itsu had vermoord. Als Wolverine zijn verleden definitief achter zich had gelaten en echt een leven van vrede en rust had geleefd, zou zijn zoon dan nog steeds de kwaadaardige en moordlustige Daken worden? Of toch niet? Zou Daken een vreedzaam leven kunnen leiden, veilig van de oorlog tussen mutanten en mensen? Of zou hij net zoals zijn vader gedwongen worden te vechten voor verschillende overheidsorganisaties die niets anders doen dan hem manipuleren en kneden in een voor hen passende vorm?

Een zeer interessant gegeven dus dat schrijver Rob Williams (Dark X-Men: The Beginning, Indiana Jones And The Tomb Of The Gods) waar hij veel mee kan doen. “The sky is the limit!” zoals men zo graag zegt in de Verenigde Staten. Williams kan echt ontelbare kanten uit gaan maar faalt hier grandioos in. In plaats van iets te doen met de interessante setting die hem gegeven wordt, een setting waarin hij werkelijk alle kanten uit kan, maakt hij het zichzelf enorm gemakkelijk. Nochtans is de man geen slechte schrijver zoals je ziet in Dark X-Men: The Beginning.

Hetzelfde kan helaas ook gezegd worden voor tekenaar Greg Tocchini (Ion: Guardian of the Universe, Captain America and the Falcon: Brothers and Keepers). Tocchini levert hier namelijk ook maar ondermaats werk. Soms zit er wel een redelijk plaatje bij maar over het algemeen stoort de tekenstijl enorm. De tekenaar slaagt er namelijk niet consistentie te creëren in zijn tekenstijl. Op pagina één kan Wolverine bijvoorbeeld tamelijk goed getekend zijn en een pagina later lijkt hij op een half kalende Neanderthaler. Hetzelfde geldt voor de omgevingen en alle andere personages. Enkel in het begin is er wat eensgezindheid over de tekenstijl.

Ik weet het, dit is meer een hate-view dan een review maar ik kan helaas ampers iets goeds over deze comic zeggen. Vandaar dat ik jullie laat met de preview zodat jullie zelf kunnen oordelen en een leuk Amerikaans gezegde dat hier volgens mij van toepassing is: “What If? Wolverine: Father is just like a shot of Tequilla. Good in small doses at certain times, but painful if taken in large amounts.

 

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be