2
Posted 30/03/2011 by Gilles in Comics
 
 

Review: Marvel Divas

De koptelefoon op met ’90’s muziek van The Spice Girls, check. Goeie zetel met blik frisdrank, check. Trade in de aanslag want het is tijd voor girlpower! Jaja, wij mannen weten ook wel waarom.

Marvel Divas is een vierdelige reeks over vier superheldinnen uit de rijke Marvelcatalogus. Ten eerste hebben we Felicia Hardy alias The Black Cat, vooral de Spider-Manfans zullen haar kennen als een voormalige dievegge die later partner werd van Spidey (en niet alleen in het  bestrijden van de misdaad *winkwink*). Later werd ze lid van Heroes for Hire en kreeg ze een relatie met the Puma.  Angelica Jones alias Firestar ontstond in de televisieserie Spider-Man and his Amazing Friends. In de comics werd de mutante met verhittende microgolfkrachten lid van the Hellions, the New Warriors en the Avengers. Patricia Walker oftewel Hellcat heeft mystieke krachten en heeft zowel de rangen van the Avengers en de Defenders versterkt. Tot slot hebben we nog Monica Rambeau beter bekend als Photon hoewel ze vroeger ook door het leven ging als Captain Marvel, ook zij is voormalig Avenger

Marvel Divas

Marvel Divas

 

Marvel Divas smijt de lezer als het ware midden in een soap. De vier heldinnen leerden elkaar toevallig kennen bij het speeddaten. Ze vonden er geen potentiële partner maar hielden er wel elk drie hartsvriendinnen aan over.  De dames zien zichzelf als tweederangs superheldinnen, dit blijkt op het feestje voor het verschijnen van het nieuwe boek van Patricia/Hellcat. Ondermeer Sue Storm en Emma Frost krijgen media-aandacht terwijl onze diva’s de indruk hebben dat ze naar de zijkant geschoven worden. Je kan het verhaal globaal lezen als vier aparte verhalen die samengevoegd worden tot één geheel. Zo duikt de ex van Hellcat op die vooral in het vierde luik een cruciale rol zal spelen. Black Cat wil een eigen detectivebureau beginnen maar heeft onvoldoende geld. Ze is ook te trots om geld te aanvaarden van haar vriend, dus zal ze zelf een manier moeten vinden om het nodige bedrag bijeen te graaien… Photon heeft te kampen met Brother Voodoo waarmee ze eens een one-night-stand heeft gehad in New Orleans. De voodoomeester kan onze zwarte superheldin maar niet vergeten. De lijm van het verhaal komt zonder twijfel van onze heetste dame, Firestar…

The Black Cat

Angelica komt er op een dag achter dat ze borstkanker heeft. Dit is natuurlijk ook een slag in het gezicht van haar hartsvriendinnen, die haar door deze moeilijk periode door dik en dun zullen steunen. Samen gaan ze ten rade bij Stephen Strange en Hank Pym. Pym kan haar wel helpen maar of de behandeling voldoende zal zijn om haar te genezen is twijfelachtig… Misschien kan een ex van één van onze diva’s dit probleem wel oplossen?

Dankzij dergelijke miniseries hoeft Marvel zich niet altijd te schamen om zichzelf the house of idea’s te noemen. Een moeilijk thema zoals kanker in een superheldencomic steken is niet iedereen gegeven maar Roberto Aguirre-Sacasa mag trots zijn op zijn prestatie als schrijver. Daar kunnen ze bij die eindeloze soapopera’s nog iets van leren! Het tekenwerk is van Tonci Zonjic, daar sta ik neutraal tegenover. Het is zeker niet slecht, maar zeker niet het beste dat ik al gezien heb. De covers van J. Scott Campbell zijn dan weer wel een leuk houten kadertje waard!

Covertekening van de trade

Covertekening van de trade

Comments

comments


Gilles

 
avatar