0
Posted 29/03/2011 by Brainfreeze in Comics
 
 

Nieuwe Aquaman #1 door Geoff Johns

Velen hadden het al gehoopt, en op de MegaCon-conventie afgelopen zaterdag in Orlando maakte DC’s chief creative officer Geoff Johns het officieel: er komt een nieuwe Aquaman #1, geschreven door niemand minder dan DC’s schrijver extraordinaire zelf!

Johns maakte het heuglijke nieuws bekend via Twitter:

“Announced at Megacon: After BRIGHTEST DAY I’ll be moving over to a new book – AQUAMAN #1 coming later this year!! :)”

Na de resurrectie van het personage in Blackest Night en de gewichtige rol die hij samen met zijn vrouw Mera vervult in de huidige Brightest Day-reeks, zal Johns nu hopelijk hetzelfde gaan doen voor de koning van Atlantis dan dat hij eerder voor Silver Age-iconen Hal Jordan (Green Lantern) en Barry Allen (The Flash) gedaan heeft: namelijk een definitieve origin story voorzien en het personage doen terugkeren naar een prominente positie in DC’s superheldenpantheon.

Johns beschouwt Aquaman al lang als een personage uit DC’s A-list en dit zal zijn kans worden om ons hiervan te overtuigen. Nieuws over een tekenaar, releasedatum of duur van de reeks is er nog niet, maar aangezien Brightest Day in april zal eindigen, kan je over deze announcement meer nieuws verwachten in de komende maanden.

Persoonlijk kijken we hier alvast enorm naar uit, niet enkel omdat het een reeks is geschreven door Geoff Johns en we nu eenmaal Johns fanboys zijn. Sinds de gebeurtenissen in Blackest Night en Brightest Day, heeft men bij DC Comics namelijk gewoon onze interesse in dit personage aangewakkerd. Het feit dat hij een van zijn Black Lantern krachten had overgehouden, gaven een geheel nieuwe psychologische diepte aan het personage.  Een diepte die alleen nog maar versterkt wordt door de onthulling dat zijn vrouw Mera oorspronkelijk naar Aquaman gestuurd was met de bedoeling hem te vermoorden.

Voorlopig weten we nog niet wie deze nieuwe Aquaman comics zal tekenen, maar dit zal hoogstwaarschijnlijk vrij snel aangekondigd worden. We weten echter ook nog niet of Geoff Johns en co een mini-serie of een heuse ongoing reeks in gedachten hebben. Aangezien dat Johns de reeks zal schrijven, kunnen we er van uit gaan dat het einde van Aquaman tijdens Brightest Day een grote rol in deze serie zal spelen. Fans van Arthur Curry en het Aquaman personage in het algemeen kunnen tijdens het Flashpoint event alvast genieten van de drie issue mini reeks “Flashpoint: Emperor Aquaman” dat je nu reeds kunt bestellen bij Archonia. Het is overigens reeds van 2007 dat er een Aquaman ongoing serie was, Aquaman: Sword of Atlantis dat in 2007 al na 57 issues stopgezet werd.

 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar