0
Posted 29/03/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

G.I. Joe: Cobra Civil War

 

Het beloven spannende tijden te worden voor de fans van G.I.Joe comics. Dit kun je al afleiden uit deze G.I. Joe: Cobra Civil War #0 waarvan je op het einde van dit artikel een preview vindt. Een preview van wel liefst tien pagina’s!

We geven jullie ook een beetje beknopte informatie van de verscheidene reeksen die samen de G.I. Joe: Cobra Civil War-verhaallijn zullen vormen.
In G.I. Joe: Cobra Civil War #0 brengt het IDW team, bestaande uit schrijvers Chuck Dixon (Moon Knight, Birds of Prey) en Mike Costa (The Secret History of the Authority: Hawksmoor, G.I. Joe: Cobra) met verscheidene tekenaars waaronder  Javier Saltares, Antonio Fuso en Agustin Padilla, ons op 13 april de proloog voor een oorlog binnenin de terroristenorganisatie Cobra. Eén van de vele veranderingen die IDW Publishing geïntroduceerd heeft in het G.I. Joe-wereldje is dat er is geen bepaald, uniek personage met de naam ‘Cobra Commander’ meer bestaat, dit is gewoon een rang die men kan behalen binnen in de Cobra organisatie. Dus wanneer de huidige ‘Cobra Commander’ het loodje legt, begint er een strijd om wie hem zal opvolgen. Zijn schoenen moeten immers gevuld worden, maar door wie? De meest gevaarlijke en sluwe Cobra-operatives nemen het tegen elkaar op voor de absolute heerschappij over alle Cobra soldaten en agenten! De winnaar zal hij (of zij want de Baroness wilt ook haar kans wagen) zijn die het meeste leden van Cobra’s aartsvijand G.I. JOE doodt.

De jacht op de nieuwe Cobra Commander zal zich spreiden over alle drie de nieuwe G.I. Joe series, beginnende in hun debuut in april: G.I. Joe #1, Cobra #1 en uiteraard Snake Eyes#1. In Cobra #1 ontdekken we dat er maar liefst negen kandidaten zijn voor de positie van ‘Cobra Commander’.  De ene is al sluwer en meer verraderlijk dan de andere maar wat verwacht je ook met personages zoals The Baroness en Serpentor? Deze laatste zou zelfs geheime kennis in zijn bezit hebben die mogelijk het einde kan betekenen voor de G.I. JOE zoals wij deze kennen… IDW haar G.I. Joe titels zijn misschien minder gekend maar deze Cobra Civil War is zeker de moeite om eens een kans te geven.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be