2
Posted 27/03/2011 by ugh in Tv/Film
 
 

Casting Call: Chew

 

Nadat eerder al bericht werd dat de Image comicreeks Chew een adaptatie op het kleine scherm zal krijgen, is dit het ideale moment een nieuwe casting call te posten. In deze rubriek zal ik zo nu en dan eens nadenken over welke acteurs en actrices het best in de rol kruipen van de verschillende personages.

Vandaag cast ik dus de lopende reeks Chew. Chew is een ingenieuze comic geschreven door John Layman en getekend door Rob Guillory.

Chew draait rond het leven van FDA agent Tony Chu, een cibopaat, die leeft in een wereld waar gevogelte verbannen is na een grote vogelgriepepidemie. Chu ziet de evolutie of het leven van wat alles wat hij proeft en eet. In het geval van een appel ziet hij dus alles van groei tot plukken tot transportatie. Maar waar zijn uniek talent nuttig voor blijkt is het opsporen van moordenaars door bijvoorbeeld te proeven van het bloed van het slachtoffer.

 

Amelia Mintz – Elizabeth Banks

Amelia schrijft restaurantrecensies voor de lokale krant. Ze heeft echter ook de gave om zo accuraat over voedsel te schrijven, dat de lezers werkelijk de smaken die ze beschrijft proeven. Nadat ze Tony Chu helpt met het oplossen van één van zijn politiezaken, spreken ze met elkaar af en beginnen ze uiteindelijk een relatie.

Elizabeth Banks lijkt me de ideale keuze. De actrice die deze rol krijgt moet namelijk niet alleen een harde tante kunnen spelen, ze moet ook de luchtigere kant van de reeks goed kunnen uitbeelden. En als er een ding is wat Elizabeth banks bewezen heeft in haar carrière tot op heden, is dat ze zowel beide genres perfect beheerst. Alleen al haar rol in de TV-reeks 30 Rock zou alle twijfelaars over de streep moeten trekken.

Mason Savoy – John Rhys Davies

Mason Savoy is de man die Chi gerecruteerd heeft bij de FDA (Food and Drug Administration), en tevens zijn eerste partner bij de FDA. Hij is, net als Tony Chu een cibopaat. Meer vertellen zou een deel van het verhaal verknallen, dus hou ik het hierbij. Zoals je kan zien op de afbeelding is Mason Savoy een grote brede man, gekleed in gentleman-klederdracht. Als we dan nog weten dat hij vecht met twee sai is er maar één logische keuze: John Rhys Davies. Want hij heeft zowel het geschikte uiterlijk om Mason Savoy weer te geven, heeft ervaring met wapengevechten (The Lord of the Rings-trilogie) voor de actiescènes in het verhaal en kan ook de rustgevende kant én de woedeuitbarstingen van Savoy met verve uitbeelden.

 

John Colby – Josh Holloway

John was Tony’s partner bij de politie, tot hij tijdens een arrestatie een slagersmes tegen het aangezicht kreeg. Dankzij cyborgtechnologie kan zijn gezicht gerecontrueerd worden, maar hij is nog steeds woedend op Tony omdat hij meent dat het grotendeels Tony’s fout is dat hij zo toegetakeld werd. Later worden ze weer partners bij de FDA en dat zorgt regelmatig voor conflicten.

Josh Holloway lijkt niet alleen als twee druppels water op het personage uit de comicreeks, zijn acteertalenten zorgen ervoor dat hij ook makkelijk gezien kan worden als een goede kandidaat om het personage te spelen. We moeten zeker niet twijfelen of hij de arrogante kantjes van Colby de baas kan. Daarnaast is het zeer belangrijk dat de verhouding tussen Colby en Chu goed zit. Willen ze de reeks doen slagen, moet de chemie er zijn tussen de twee acteurs. En dat zit al goed tussen Josh Holloway en …

Tony Chu – Ken Leung

De hoofdrolspeler van het verhaal. Om met de deur in huis te vallen, Tony is een cibopaat, iemand die bij het eten een psychische beeltenis voor zich krijgt van wat er gebeurt is met datgene wat hij eet. Hij werkte oorspronkelijk voor de politie van Philadelphia, maar werd al snel gerecruteerd bij de FDA. Hij probeert alles volgens het boekje te doen, en daardoor is hij niet al te geliefd bij zijn collega’s. Wanneer hij Amelia Mintz ontmoet, valt hij als blok voor haar charmes.

De keuze van Ken Leung als Tony Chu zou geen verrassing mogen zijn. Sinds de eerste geruchten van een Chew-adaptatie naar film of televisie kiezen de fans Ken Leung als favoriet voor de rol. Een logische keuze dus, maar wel één die niet lukraak gekozen is. We kennen Ken Leung vooral als Miles uit de hyperpopulaire televisiereeks Lost. Hij toont daarin dat hij geen problemen zal hebben met de licht neurotische kantjes van Tony Chu, of zijn nervositeit eens hij in de buurt is van het vrouwelijk geslacht.  Maar ook de vastberadendheid, en de bij momenten heroïsche eigenschappen van Chu moeten kunnen overgedragen worden naar de televisiereeks. Als Ken Leungh niet de ideale man is om Tony te vertolken, dan weet ik het ook niet.

 

John Layman, de bedenker van Chew, heeft zelf al te kennen gegeven dat hij graag Ken Leung in de rol van Tony Chu zou zien. En ook voor de keuze van Amelia Mintz heeft hij welbepaalde favoriet, Felicia Day. De meeste mensen kennen haar waarschijnlijk van haar rol in Dr. Horrible’s Sing-a-long-Blog of haar webserie The Guild. In ieder geval, het worden spannende tijden voor Chew-fans. Het is nu aftellen geblazen naar de eerste beelden van een Chew TV-reeks.

Comments

comments


ugh

 
avatar