4
Posted 26/03/2011 by Gilles in Comics
 
 

Zet je schrap voor Spider-Island!

Sinds Brand New Day is Amazing Spider-Man niet meer wat het vroeger was. Desalniettemin geven de makers niet op, want hoewel de globale verhaallijn al een tijd relatief zwak is, kent de reeks nieuwe hoogtepunten. Vanaf issue 667 kan de lezer zich weer aan een groots gebeuren verwachten geschreven door Dan Slott (oa. Arkham Asylum: Living Hell, Amazing Spider-man).

In “Spider-Island” zal Spider-Man geconfronteerd worden met oude vijanden die nu beschikken over spinnenkrachten. Ja, je leest het goed! Diverse gemuteerde superschurken zullen Spidey terroriseren in Manhattan. Aan het eind van het verhaal zullen we zien hoeveel de webslinger betekent voor het Marvel-universum en hoe ver hij gaat om het veilig te houden. De makers beloven ons een paar levensveranderende keuzes met grote gevolgen (zoals bij elke verhaallijn red.).

Dan Slott gaf Parker een hoogbetaalde job wat hem de mogelijkheid geeft om verbeterde kostuums met verschillende functies te produceren. Wie weet is “Spider-Island” wel een resultaat van één van Peter zijn experimenten om beter zijn vijanden te kunnen bestrijden?

Slott z’n woorden wekken dan wel veel nieuwsgierigheid op, maar als kritisch persoon wacht ik toch maar liever het verhaal zelf af. Steeds weer nieuwe veranderingen in het leven van Parker lijken wel schering en inslag bij Marvel tegenwoordig. Als je een aantal delen overslaat en de draad opnieuw wil oppikken, word je als lezer ineens geconfronteerd met een heel aantal nieuw personages die je amper kan plaatsen. Dit vooruitzicht om weer nieuwe permanente veranderingen in te voeren geeft me daarom een dubbel gevoel. Gelukkig geeft het tekenwerk aan de hand van Humberto Ramos (oa. Avengers: The initiative) me wel vertrouwen dat het grafisch zeker te smaken zal zijn.

Comments

comments


Gilles

 
avatar