1
Posted 26/03/2011 by ugh in Tv/Film
 
 

Showtime adapteert Chew

Het was al langer geweten dat de succesvolle comicreeks van John Layman en Rob Guillory op een of andere manier zou aangepast worden voor het kleine doek. Maar sinds kort zijn er meer details over een mogelijke Chew-adaptatie bekend. Deadline.com rapporteert dat de zender Showtime een script heeft gekocht en een pilotaflevering besteld, en Stephen Hopkins de rol van executive producer en regisseur op zich zal nemen. Hopkins was eerder al de drijfveer achter reeksen zoals Californication als Shameless.

Chew draait rond het leven van FDA agent Tony Chu, een cibopaat, die leeft in een wereld waar gevogelte verbannen is na een grote vogelgriepepidemie. Chu ziet de evolutie of het leven van wat alles wat hij proeft en eet. In het geval van een appel ziet hij dus alles van groei tot plukken tot transportatie. Maar waar zijn uniek talent nuttig voor blijkt is het opsporen van moordenaars door bijvoorbeeld te proeven van het bloed van het slachtoffer.

De reeks zou verteld worden in episodes van een half uur (20-22 minuten zonder reclameblokken) en verschijnen op Showtime, de zender die onder meer Dexter uitzendt. Circle of Confusion, een management- en productiehuis zal eveneens dienst doen als executive producer. Deze zorgen ook mee voor de toekomstige televisie-versie van Powers, een uitstekende comicreeks geschreven door Brian Michael Bendis en getekend door Mike Oeming, en ze helpen ook bij de productie van het tweede seizoen van AMCs The Walking Dead. Het is nog niet duidelijk wanneer de TV-reeks op het scherm zal verschijnen.

Cover van Chews eerste trade paperback

 

 

Comments

comments


ugh

 
avatar