1
Posted 25/03/2011 by Gilles in Comics
 
 

Marvel stopt met Spider-Girl

Er blijkt een limiet te zijn op het aantal helden die het zich kunnen veroorloven populair te worden met de geproportioneerde kracht van een spin. Marvel heeft namelijk besloten dat de Spider-Girl-serie na acht deeltjes wordt stopgezet. Het vierde deel van de reeks verkocht slechts zo’n 14 800 exemplaren, daarmee is de oplage enkel gedaald sinds de start.

Spider-Girl

Voor alle duidelijkheid, het gaat om de tweede Spider-Girl alias Araña die haar eigen reeks kreeg in november 2010. De eerste Spider-Girl was een personage uit een alternatief universum waar ze de dochter was van Peter Parker en Mary-Jane Watson. Zij kreeg de naam May Parker, ook “Mayday” genoemd.

Toen de Sorcerer van the Spider Society genoodzaakt werd een deel van zijn kracht te geven aan Araña om haar leven te redden kreeg ze krachten die gelijkaardig zijn aan die van Spider-Man. Ze kreeg een tatoeage in de vorm van een spin waarin al haar krachten zich concentreren. Tegenwoordig is ze een geregistreerde superheld die onderwezen wordt door Ms. Marvel. Ze werkt ook regelmatig samen met Spider-Man.

Er komt naar alle waarschijnlijkheid nog een bundel met alle acht issues van de reeks.

 

Comments

comments


Gilles

 
avatar