1
Posted 25/03/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

De terugkeer van Cassandra Cain

Net zoals bij Marvel zat DC Comics hun “DC Universe” panel van C2E2 vol verrassingen. Zo onthulde Scott Snyder (Iron Man: Noir, American Vampire) dat tijdens zijn komende “Batman: Gates of Gotham” mini-series, we de terugkeer van een bepaald personage zouden zien. Fans begonnen naar het schijnt te juichen en “biss biss” te roepen toen Snyder zei dat de immens populaire Batgirl Cassandra Cain haar comeback zal maken in het DC Universe: “The first issue of Gates of Gotham will feature the return of Cassandra Cain.” aldus Snyder.

“Batman: Gates of Gotham City” is een mini-serie die zich zal spreiden over slechts zes issues die zich allemaal zullen focussen op de geschiedenis van Gotham City. Ze zou direct voortvloeien uit de recente gebeurtenissen van de verscheidene titels in de Batman Family en het podium klaarmaken voor enkele spannende verhaallijnen die ons in 2011 te wachten staan. Daarnaast zou deze serie verder gaan op enkele verhaalelementen die Grant Morrison introduceerde in “Batman: The Return of Bruce Wayne”. Het verhaal zelf is vrij simpel maar klinkt alvast interessant waardoor ik er een subscription op heb genoemen via onze goede vrienden bij Archonia:

“When a mystery as old as Gotham City itself surfaces, Batman assembles a team of his greatest detectives – including Red Robin, Owlman, I-Ching and others – to investigate this startling new enigma. As clues are discovered and the mystery deepens, Batman’s team soon finds itself on a journey that explores different eras in Gotham’s history and touches upon notable Gotham families including the Waynes, Kanes, and Elliotts.”

Voor zij onder jullie die het personage Cassandra Cain niet kennen leg ik het graag eventjes uit. Cassandra Cain was een personage die eerst geïntroduceerd werd als een vijand voor de toenmalige Robin, Tim Drake. Later zou deze jonge vrouw de vierde persoon worden die het Batgirl persona en uniform adopteerde. Ze had zelfs de toestemming van Batman (Bruce Wayne) en de originele Batgirl, Barbara Gordon. Sinds kinds af aan werd ze door haar vader getraind om de ultieme meester te worden in alle vechtsporten. Ze had echter nooit leren praten omdat dan, volgens haar vader, het deel van haar hersenen dat we normaal voor spraak (communicatie) gebruiken dan dienst zou kunnen doen om de bewegingen van haar vijanden te voorspellen.Na enige tijd kreeg Cassandra ook haar eigen comic reeks maar toen deze werd stopgezet verdween haar versie van Batgirl, op een gast optreden in Teen Titans na, volledig uit het DC Universum.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be