0
Posted 25/03/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Daredevil, Moon Knight & Punisher

Goed nieuws voor de Daredevilfans onder jullie en mogelijk slecht nieuws voor de Black Panther-fans. Het blijkt dat de zogenaamde “Marvel Big Shots”-campagne gaat proberen om nieuw leven te blazen in enkele series van wat zij B-list personages noemen, . Onder deze bevinden zich: Moon Knight, Punisher en ook Daredevil. Eerder al werd aangekondigd dat Brian Bendis (Powers, Ultimate Spider-Man) en Alex Maleev (Daredevil, Spider-Woman) nieuw leven zullen blazen in Moon Knight. Deze serie staat voorlopig gepland voor mei dit jaar en brengt de Moon Knight naar Los Angeles. Hier zal hij het opnemen tegen de mysterieuze “Kingpin of LA”. Dit zou een gekend personage zijn en diens identiteit wordt onthuld in de eerste verhaallijn. Ook heeft Moon Knight er enkele personas bij, het zou gaan om zijn versies van Spider-Man, Wolverine en Captain America.

Volgens de website Bleeding Cool zal het team achter de nieuwe Punisher bestaan uit niemand minder dan Greg Rucka (Wolverine, Elektra) als schrijver en Marco Checchetto (Dark Reign: American Son, Amazing Spider-Man) als tekenaar. Geen slechte combinatie als je het mij vraagt. Rucka heeft zich de laatste jaren vooral bezig gehouden met de superhelden bij DC, zouden we hier enige invloed van gaan terugvinden in zijn werk voor Marvel? Het eerste issue van deze “nieuwe” Punisher zou moeten uitkomen in Augustus onder Marvel haar “Big Shots” banner. Frank Castle begeeft zich terug op de met misdaad doordrenkte straten van het Marvel Universum. Marvel beloofde verder nog dat dit een vuile en bloederige terugkeer zou zijn van The Punisher.

De laatste update is dat Daredevil ook een relaunch zal krijgen. Om te beginnen vind ik, in tegenstelling tot de mensen bij Marvel, Daredevil niet echt een B-list personage, maar het team dat ze er achter zetten zal zelfs hen van gedachten doen veranderen. Ze hebben namelijk een van de meest gerespecteerde comic-schrijvers in de industrie uitgekozen om de rode superheld nieuw leven in te blazen: Mark Waid (Kingdom Come, X-Men Alpha). Met zo’n man achter het personage lijkt het wel alsof het niet kan falen! Paolo Rivera (Mythos, Spider-Man) zal dan weer zorgen dat Daredevil en zijn leefwereld op papier tot leven komen.

Daredevil issue #1 zou in de rekken moeten liggen in juli en zal ons de terugkeer van Matt Murdock en Daredevil naar zijn geliefde Hell’s Kitchen geven. Mark Waid zegt dat hij met deze nieuwe reeks tevens een nieuwe status quo wilt creëren en liet enkele hints vallen dat Matt Murdock terug zal proberen om een advocaat te worden. Dit natuurlijk naast zijn activiteiten als Daredevil. Hierin zal hij vooral om moeten gaan met de andere superhelden die hem misschien niet al te graag zien terug komen. Als hij hun respect wilt terug winnen zal hij nog veel werk voor de boeg hebben.

Een hoop geweldig nieuws, vooral voor Daredevil, maar mij rest er een belangrijke vraag. Als Daredevil terug de Man Without Fear wordt, wat gebeurt er dan met Black Panther? Ze wilden op C2E2 niet al teveel lossen maar ze zouden iets in petto hebben voor T’Challa dat te maken heeft met een bepaalde mutante die controle heeft over het weer …

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be