1
Posted 23/03/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

The Death Of Judge Dredd?

Tamelijk kort voor de release van de nieuwste comic book blockbuster film “Dredd”, de tweede verfilming van het comics personage “Judge Dredd” die moet uitkomen in december, komt “the Judge Dredd Megazine” met een artikel af dat de titel The Death Of Dredd” draagt. Iets dat mij persoonlijk, ondanks het feit dat ik deze reeks niet volg, méér dan zeer onwaarschijnlijk lijkt maar de film wel ten goede zal komen. Dit zou namelijk de mogelijkheid geven om nieuwe interesse voor het personage op te wekken en nieuwe lezers aan lokken die dan weer boekjes kopen en nadien naar de film gaan zien. Judge Dredd zal dus waarschijnlijk niet echt dood gaan.

Eerder al in 1995 kroop spierbundel en (destijds) mega-ster Sylvester Stallone in de huid, en onder de helm, van Judge Dredd in de gelijknamige film. In deze film wordt de overijverige Dredd schuldig bevonden aan moord door een complot en ware het niet voor zijn mentor Chief Judge Fargo (Max Von Sydow) zou hij ter dood veroordeeld worden. Zo begint hij aan een lange en gevaarlijke tocht om zijn naam te zuiveren. Toch schoot deze film tekort doordat het de typische, Britse ironische humor van de comics mistte. Ook kreeg de film veel tegenwerking van fans van de comics omdat de film geen rekening hield met de “Judge Dredd mythologie”.

Karl Urban als Judge Dredd

Zo nam Sylvester Stallone namelijk vaak zijn helm af en doet Dredd deed dit in de comics bijna ooit. Zelfs als hij dit doet zie je niet eens zijn gezicht. Dredd begint ook een relatie met mede-Judge Hershey, iets dat ten strengste verboden is tussen Judges en zelfs tussen andere mensen en Judges.

De nieuwe film/reboot die simpelweg de titel “Dredd” draagt, belooft trouwer te blijven aan het bronmateriaal. Zo heeft Karl Urban (Doom, Lord of the Rings: The Two Towers) de fans beloofd dat hij in de film zijn helm niet zal afzetten omdat Judge Dredd dit in de comics ook niet doet. Verder zou de film niet gebasseerd zijn op één bepaalde comic maar op de reeks in het algemeen met een donkere toon. Het plot werd alvast op het internet los gelaten:

“Dredd takes us to the wild streets of Mega City One, the lone oasis of quasi-civilization on Cursed Earth. Judge Dredd (Karl Urban) is the most feared of elite Street Judges, with the power to enforce the law, sentence offenders and execute them on the spot – if necessary.”

Maar nu even terug naar “The Death Of Judge Dredd”. Dit nieuwe verhaal dat getekend wordt door Liam Sharp (Death’s Head II, Event Horizon) zal verschijnen in “Judge Dredd Megazine #309”, dat uitkomt op 30 maart in het Verenigd Koninkrijk. Geniet alvast van deze “propere” teaser:

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be