0
Posted 23/03/2011 by Arno in Comics
 
 

Review: Invincible #78

De Viltrumite War, de voornamelijk intergalactische oorlog die de voorbije maanden in Invincible loopt, bereikte al in de vorige issue de aarde. De Viltrumites pleegden echter geen onmiddellijke massale genocide, maar kozen ervoor om onopgemerkt tussen de mensen te leven, potentiële partners te vinden en op deze manier hun flink uitgedunde rangen na lange tijd te vervolledigen. Invincible koos ‘the lesser of two evils’ en ging hiermee akkoord.

In dit deel zien we de niet zo blije thuiskomst van zowel Invincible als zijn vader Omni-Man en hun ongeloof met de keuze die ze in de vorige issue dienden te maken.  Toch lijken de hoofdpersonages hierin wat welverdiende ‘downtime’ te krijgen en wanneer we de reünie tussen Invincible en Atom Eve gadeslaan, lijkt Kirkman al enkele zaden te leggen voor een latere dramatische story-arc.

De comic bevat echter niet enkel puur drama en ongeloof. Een aantal grappige momenten zijn weggelegd voor Cecil, hoofd van de Global Defense Agency, wanneer hij beseft dat het langverwachte gevecht tegen de Viltrumites er nog niet meteen zit aan te komen.

Zoals gewoonlijk in Invincible zijn de dialogen en tekeningen van een hoog niveau. Met de aanwezigheid van de Viltrumites op aarde wordt de spanning, die in deze reeks steeds aanwezig is, tot op een hoger niveau getild. Hoewel de Viltrumite War zeker en vast nog niet is afgelopen, lijkt met deze nasleep van de onverwachte wending uit de vorige issue alvast een einde te zijn gekomen aan het eerste deel van de saga. Ik kijk alweer reikhalzend uit naar het volgende hoofdstuk.

Invincible #78 verschijnt op 23 maart, werd geschreven door Robert Kirkman en van artwork voorzien door Ryan Ottley (tekenaar), Cliff Rathburn (inker) en Fco Plascencia (colorist) en is verkrijgbaar bij 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.