0
Posted 22/03/2011 by Malkavian in Comics
 
 

Warren Ellis & Michael Oeming Team-up

Warren Ellis is een van de schrijvers die echt leeft op het internet. Van zijn twitter tot zijn persoonlijke website warrenellis.com. Hij gebruikt al die media om zijn gedachten de wijde wereld in te sturen. Dit kan gaan van een nieuwe fles sterke drank waar hij aan begonnen is, via een half blote vrouw die hij lekker vindt tot het creëren van een nieuwe reeks. En deze maal laat hij het wel heel erg snel weten.

Vele tekenaars willen wel eens samenwerken met Warren Ellis, ik ken zelf al enkele tekenaars die hun ziel zouden verkopen. Maar hoe pak je zoiets aan? Hoe ga je te werk? Voor Michael Oeming ( Powers, Mice Templar ) was de aanpak heel simpel. Eén klein bericht was genoeg.

De wissel werking was begonnen, Warren Ellis en Michael Oeming bestookte elkaar met ideeën en schetsen. Michael had een deel van zijn schetsboek door gestuurd en daaruit bleek dat hij graag Space-Girls schetste. Warren is de Sci-Fi King dus het was vrij duidelijk waarover het ging gaan.

En zo is de trein slechts enkele dagen geleden vertrokken, of moet ik raket zeggen? Het project wordt op dit moment Half Moon gedoopt, wanneer we de comic gaan zien is nog niet bekend. Maar het is wel leuk om te zien dat Warren Ellis en Michael Oeming zo open over hun ideeen spreken op het internet. Warren schreef op zijn website dat hij ons op de hoogte ging houden over het verloop van het project. Afwachten dus maar in de tussentijd schotel ik even enkele schetsen van Michael Oeming voor.

 

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian