0
Posted 22/03/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Marvel presenteert: Mystery Men

the Mystery Men

In het comics wereldje is er iets dat veel lezers haten en bijgevolg niet graag zien gebeuren. Ik heb het hier over de beruchte retcon. Dit is een fancy woord voor wanneer een schrijver de status quo van bijvoorbeeld het Marvel of DC Universe aanpast om beter bij een huidige verhaallijn te passen. De twee verhaallijnen “Brand New Day” van Spider-Man en “Infinite Crisis” van DC Comics zijn hier een goed voorbeeld van. Meestal doet men dit omdat een bepaald personage dood is en men dit weer wilt gebruiken. Vaak past men ook gewoon het verleden van een reeks aan om beter bij de hedendaagse tijden te passen. Hoe verklaar je anders dat Bruce Wayne al sinds de jaren dertig rondloopt als Batman maar nog steeds een fitte dertiger is? Dan zijn er reeksen zoals “The Invaders” en “Agents of Atlas” die niet alleen meer diepte en complexere persoonlijkheden aan bepaalde Marvelsuperhelden gaven maar soms zelfs compleet nieuwe personages introduceerden. Een van de meest gekende personages die zo plotseling opdook was “The Sentry” die onlangs een belangrijke rol speelde in de “Siege” verhaallijn van Marvel.

De Marvel lezers onder jullie kunnen zich alvast verheugen op een nieuwe, limited, comic reeks die deze laatste formule zal volgen en deze zomer op jullie wordt losgelaten. Al enige tijd zit Marvel het publiek te plagen met afbeeldingen die zeggen: “Who are the Mystery Men?“. Het antwoord op deze vraag werd uiteindelijk gegeven op de C2E2 conventie en ik ben blij dat ik jullie kan melden dat het niet om wéér een event in het Marvel Universe gaat. “The Mystery Men” is namelijk een mini serie van schrijver David Liss (Black Panther: Man Without Fear) en tekenaar Patrick Zircher (Spider-Man Noir). Liss wist me eerder al te verbazen met “Black Panther: Man Without Fear” en persoonlijk vond ik Zirchers werk met “Spider-Man Noir” ook mooi gedaan, dus dit lijk me zeker geen slecht team.

Met deze serie willen de twee mannen, en Marvel uiteraard, het met pulp doordrenkte tijdperk van de jaren dertig verkennen. Helaas voor hen ontstond “Timely Comics” (het latere Marvel Comics)  pas in de jaren veertig en zijn er dus geen personages uit die periode. Het voordeel hieraan is dat Marvel deze periode nog niet zo veel verkend heeft en dus besloten ze maar om een Marvel Team uit dat tijdperk te verzinnen. Maar wie zijn nu deze “Mystery Men”? Die Mystery Men vormen een nieuw team van Marvelhelden bestaande uit helden met typische pulp namen:  The Surgeon, The Operative, Achilles, The Revenant en het enige vrouwelijke lid The Aviatrix. Stuk voor stuk zouden het originele personages zijn maar Marvel zei op C2E2 dat deze mini-serie plaats vindt in de algemene “Marvel continuïteit” en we niet verbaasd moeten zijn als er enkele bekende gezichten opduiken in het verhaal.

Verder zal de serie enkele echt traditionele pulpelementen bevatten. Zo wordt een van de vijf helden gezocht voor de moord op een Broadwayzanger en zal hij dus de grimmige onderwereld van het Marvel Universum moeten doorwaden in de hoop dat hij zijn naam kan zuiveren. Deze Mystery Men worden samengebracht om de waarheid te achterhalen en om een groots complot op te doeken.

Het verhaal klinkt alvast interessant genoeg om deze mini serie te kopen:

“Introducing Marvel’s never-before-seen pulp heroes! New York City, 1932…When the dead body of a young Broadway starlet is pulled from the East River, one desperate man will sacrifice everything – and enter a wild new world of outrageous costumes, femme fatales, rooftop battles, and secret lives – as he embarks on a deadly quest to clear his name and pursue justice! Along the way he’ll encounter four other all-new masked vigilantes – and a conspiracy that could bring the nation to its knees!  Award-winning historical thriller novelist David Liss (Black Panther: The Man Without Fear) and acclaimed artist Patrick Zircher (Spider-Man Noir) weave a twisted, edge-of-your-seat, and in-continuity adventure intertwined with America’s most scandalous crimes! The Surgeon! The Operative! Achilles! The Revenant! The Aviatrix! Before the Invaders…before the Twelve…who were the Mystery Men?”

De serie zal uiteindelijk vijf issues lang worden en in juli kunnen we ons aan het eerste deel verwachten. Geniet intussen van een beetje concept art:

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be