0
Posted 21/03/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

T’Challa versus Kraven

Het leven van een koning is niet altijd rozengeur en maneschijn. Zeker niet voor T’Challa, die de laatste jaren enkele donkere periodes heeft meegemaakt. Deze bondgenoot, en soms tegenstander van onder andere de Fantastic Four en Iron Man, heeft de troon van zijn geliefde thuisland Wakanda verloren. Tegelijkertijd is hij ook de krachten en de technologie die van de Black Panther een van de meest gevreesde en meest gerespecteerde Marvel superhelden maakte kwijtgespeeld. Onlangs dook T’Challa weer op in het gerevampte “Black Panther: The Man without Fear” dat vertelt over zijn verhuis naar Daredevils Hell’s Kitchen en zijn strijd om zichzelf, op zijn eigen voorwaarden, te bewijzen. Hij vindt hier al gauw een ware en geduchte tegenstander in de nieuwe maffiabaas Vlad.

Vermits deze serie nog niet lang bezig is kunnen we nog niet zeggen hoe het afloopt tussen Black Panther en Vlad, de eerste verhaallijn is immers nog steeds lopende. Maar de mensen bij Marvel gaven ons wel een idee wat te verwachten van de hierop volgende verhaallijn die David Liss voor “Black Panther: The Man without Fear” in petto heeft. In issue #519, dat in juni uitkomt, begint een nieuwe verhaallijn die twee issues in beslag zal nemen en de titel “Storm Hunter” draagt. De Black Pantherfans zullen blij zijn dat deze verhaallijn T’Challa zal herenigen met zijn vrouw Storm, die achtergebleven was in Wakanda terwijl haar man op zijn missie in Hell’s Kitchen vertrok. In de eerste issue zien we duidelijk dat T’Challa aan Storm vraagt om niet naar hem toe te komen omdat hij zichzelf wilt bewijzen dat hij nog iets waard is zonder zijn vibranium krachten. Dus de vraag blijft wat kan er gebeuren waardoor Storm haar geliefde zijn wens negeert en toch naar Hell’s Kitchen komt? Wellicht zou de reden hiervoor de terugkeer van een bepaalde villain zijn: Kraven the Hunter. Onlangs werd deze Spider-Manvillain terug tot leven gebracht tijdens de “Grim Hunt” verhaallijn in Amazing Spider-Man. In plaats van het meteen weer tegen de muurkruiper op te nemen lijkt het Kraven blijkbaar veiliger dat hij zich eerst meet tegenover een andere, menselijke jager om te testen of hij Spider-Man wel zou aankunnen.

In de Black Pantherreeks van Christopher Priest nam T’Challa het reeds op tegen Kraven the Hunter, maar dat bleek Kraven zijn zoon Alyosha te zijn. Nu moet T’Challa het echter opnemen tegen de originele Kraven, Sergei en heeft hij geen vibranium krachten en technologie meer tot zijn beschikking. Ik ben alvast benieuwd of zijn instincten en ervaring alleen genoeg zullen zijn om Kraven aan te kunnen. Ander goed nieuws voor de Black Panther fans onder jullie is dat Daredevil een nieuwe ongoing reeks zal krijgen en T’Challa dus zijn “Black Panther: The Man Without Fear” (voorlopig nog) mag behouden.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be