0
Posted 20/03/2011 by Gilles in Tv/Film
 
 

De echte reden achter het vertrek van Aronofsky?

Eergisteren meldden we jullie dat Darren Aronofsky The Wolverine niet wil regisseren wegens persoonlijke redenen. Maar er kwam meer informatie aan het licht. Zijn familie zou dan toch de echte reden niet zijn waarom Darren Aronofsky forfait gaf voor de Wolverine-sequel. Hoewel hij volgens andere bronnen in een echtscheiding zou verwikkeld zijn en er kinderen uit zijn huwelijk zijn voortgekomen liggen er nog andere oorzaken aan de basis van zijn beslissing.

Darren Aronofsky

Het is geen geheim dat Fox veel druk uitoefent op hun filmmakers om het beste resultaat te krijgen op een zo kort mogelijke tijd. De filmmaatschappij volgt het project altijd strikt op en kijkt permanent over de schouders, zeker wanneer het op de X-Men-franchise aankomt. Wanneer je X-men: The Last Stand als voorbeeld neemt, merk je direct op dat deze werkwijze niet altijd het gewenste resultaat geeft.  Er doen ook geruchten de ronde dat Fox grote druk uitoefent op Matthew Vaughn, de regisseur van X-Men: First Class, om de prent op tijd af te krijgen.

Aronofsky zou volledige controle gewild hebben over het maken van de film en Fox zou hiermee niet akkoord zijn gegaan. De regisseur kan onder dergelijke omstandigheden geen prent afleveren van dezelfde kwaliteit als zijn voorgaande verwezenlijkingen. Uit vrees dat dit een smet zou worden op zijn carrière gooide Darren dus de handdoek in de ring.

Fox heeft nog gepoogd om Aronofsky te paaien met een hoger salaris maar de regisseur weigerde als Fox zijn Big Brother-methode zou aanhouden. De studio stuurde hem hierbij wandelen… en dat deed hij.

Comments

comments


Gilles

 
avatar