0
Posted 20/03/2011 by Wade Wilson in Tv/Film
 
 

Man of Steel update

De mensen van “Hero Complex” van de LA Times hadden een diepte-interview met Zack Snyder (300, Watchmen), de man achter de komende Superman film. Ze hadden het onder andere over zijn aanpak van het verhaal en de blauw met rode superheld, hoe zijn versie zal verschillen van “Superman Returns” van Bryan Singer uit 2006 en hoe de film zal heten.

Zoals nu toch al meer dan een jaar het gerucht gaat zal Snyder’s Superman de titel “Man of Steel” dragen. Afgaande op wat hij zegt over zijn aanpak en zijn visie op Superman gaat het wel degelijk om een reboot. Snyder zegt namelijk dat hij trouw wilt zijn aan de voorafgaande films maar dat hij zijn “Man of Steel” op dezelfde manier gaat benaderen zoals Christopher Nolan deed met “Batman Begins”. Hij gaat deze film behandelen alsof het de allereerste Superman film ooit is, iets dat eerder al werkte voor Nolan en ik persoonlijk een goed idee vind.

“Literally, the one thing that everyone can start to think about is that we’re making a movie that finally goes with the approach that there’s been no other Superman movies,” Snyder said. “If you look at ‘Batman Begins,’ there’s that structure, there’s the canon that we know about and respect but on other hand there’s this approach that pre-supposes that there haven’t been any other movies. In every aspect of design and of story, the whole is very much from that perspective of respect the canon but don’t be a slave to the movies. Respect the canon but don’t be a slave to the movies.” When suggested that the 2006 film was looking too into the past, “Yeah, and we’re not afraid of that at all,” Snyder said. “Our Superman, he’s got things to figure out but he’s a physical cat.” On further casting Snyder would say only: “There’s more to come and I think it’s consistent in its … awesomeness.”

Toen men vroeg hoe zijn versie van Superman dan exact gaat verschillen van al diegene die we reeds op het grote scherm gezien hebben, bleef Snyder redelijk vaag. Het is echter wel duidelijk dat hij iets anders met de Blue Boyscout wilt doen dan Richard Donner destijds deed. Eén van Singers grote fouten is volgens mij nog steeds dat hij niet een Superman film heeft gemaakt maar eerder een fanboy film ten hulde van Richard Donner. Hoe vaag het ook is, het is duidelijk dat Snyder er over heeft nagedacht.

“Superman is the one constant in the universe. You know that if you do Superman right — or at least if you do him with respect — you know you end up with something great…. [but] in some ways [beyond] that is virgin territory. No one knows what that is. In some ways Superman is the most recognizable superhero on the planet but also the most unknown. Just what he can be? People have preconceived ideas about him but probably all of them are wrong”

Een van de dingen die Superman karakteriseren en zo verdomd herkenbaar maken is uiteraard zijn kostuum. Dat blauwe spandex pakje, die rode wapperende cape, zijn rode laarzen met bijpassend rode slip en uiteraard het Superman symbool op zijn borstkas. Toen, wat nu een eeuwigheid geleden lijkt, Tim Burton achter het stuur zat voor een nieuwe Superman film wou hij het hele uniform drastisch aanpassen. De Supermanfans mogen zich gelukkig prijzen dat Burton zijn schaarhanden niet langer in het project mag zetten. Als je op de volgende link klikt zul je wel vrij snel doorhebben waarom ik dit zei. Hoe Snyder zijn Superman er uit zal zien weten we dus nog niet:

”I can’t say — although I appreciate the question. I’d love to talk about it. We’re going to have to show it before we shoot, probably a while before that because [otherwise] someone will be on the set and get a picture of it.”

Na 300 en Watchmen springt Zack Snyder weer in het comicswereldje maar ditmaal zal hij één van haar meest iconische helden tot leven moeten brengen op het witte doek. LA Times vroeg hem dan ook hoe hij omgaat met al deze druk en de grootsheid van het project maar persoonlijk denk ik dat Snyder hier al een beetje aan gewend is na onder andere een project zoals Watchmen:

“It is epic. But you just start with page 1, shot 1 and the next thing you know, you’re in it. And then you can’t go back. It’s the journey of 1,000 steps, as they say.”

En dankzij de mensen achter HeatVision hebben we nu eindelijk ook bevestiging dat Kevin “Waterwolrd” Costner in de huid zal kruipen van Superman zijn aardse vader Jonathan Kent. Hij voegt zich hier bij Dian Lane die eerder al bevestigd was als Martha Kent. Of Viggo Mortensen inderdaad de rol van General Zod zal vertolken is nog steeds niets meer dan een gerucht.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be