0
Posted 20/03/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Dynamite goes Voltron

Dynamite Entertainment blijft haar comic franchises in de ruimte zoeken nu ze naast “Battlestar Galactica” en “Buck Rogers” hun oeuvre blijken uit te breiden naar de geanimeerde ruimte van de jaren tachtig. Volgens ICv2 heeft Dynamite namelijk een deal getekend met licentie-gigant Classic Media om een comicreeks te maken gebaseerd op de anime, die nadien een Amerikaanse cartoon werd, “Voltron”.

Ook al wachten we nog steeds op een bevestiging van Dynamite Enterainment zelf, Classic Media heeft blijkbaar een persmededeling rond gestuurd waarin ze de deal bevestigen. Als dit niet zomaar een gerucht is en een legitieme deal, dan ziet het er naar uit dat de revival van jaren tachtig en negentig cartoons maar blijft duren en het leven van vele fanboys nog enige tijd zal teisteren. Het zou ook financieel gezien een slimme zet zijn van Dynamite aangezien er binnenkort een nieuwe Voltron animatiereeks genaamd “Voltron Force” zal verschijnen op Nicktoons.

De persmededeling van Classic Media deelt ons ook mee dat Dynamite de rechten op Voltron kocht na een ware oorlog van bieden en overbieden met de uitgeverij Moonstone. Deze Moonstone zou dan weer ergens dit jaar een art book van Voltron uitbrengen. Het is tevens gelden van 2008 dat er een Voltron comic op de markt was. Van 2005 tot 2008 werd er een Voltron reeks uitgegeven door uitgeverij Devil’s Due.

Maar wat is nu die rare “Voltron” waar ik maar over blijf praten?

Voltron is een Japans-Amerikaanse animatieserie die werd uitgezonden van mijn geboortejaar 1984 tot 1985. De animatieserie is eigenlijk niets meer dan een Amerikaanse bewerking van twee Japanse anime reeksen genaamd “Golion” en “Kikou Kantai Dairugger XV”. Beide werden gemaakt door Toei Animation die onder meer Dragonball en Saint Seiya op de wereld los lieten. In “Voltron: Defender of the Universe” hebben de mensen van World Events Productions simpelweg deze twee series gewoon samengevoegd, ontdaan van bepaalde bloederige en te gewelddadige scènes om ze vervolgens te voorzien van Engelse dialogen.

Het verhaal zelf draait om vijf jonge piloten die ieder een robotleeuw besturen die samen kunnen transformeren in de robot Voltron. Zie het zo’n beetje als de Power Rangers die ieder hun eigen Zord besturen maar samen in de zogenaamde Megazord kunnen transformeren. Dit hele gebeuren neemt plaats in een niet-gespecificeerd tijdperk in de toekomst waar het Voltron Force de taak had om de planeet Arus (en haar heerseres Princess Allura) te beschermen van de kwaadaardige King Zarkon en zijn zoon Lotor van de planeet Doom. Samen met de verschrikkelijke heks Haggar, stuurde hij monsterachtige wezens genaamd “Robeasts” naar de planeet Arus om haar bevolking te terrorisseren. Een enorm grote gelijkenis dus met series zoals Power Rangers en VR Troopers die jaren nadien zouden volgen.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be