0
Posted 19/03/2011 by Arno in Comics
 
 

Review : Superman #709

In de vorige issue van Superman kregen we een gastoptreden van Wonder Woman en de futuristische Superman Squad. Nu is het de beurt aan de zelfverklaarde (en terecht!) ‘fastest man alive’, The Flash.  Zoals al eerder werd vermeld in de preview hier op Brainfreeze, speelt er zich wederom een kleine race af tussen de man van staal en de scarlet speedster wanneer deze laatste in contact komt met een overgebleven stuk Kryptoniaanse technologie. Superman dient hierdoor zijn kompaan te redden van zichzelf.

De kracht van deze issue ligt echter niet in de pijlsnelle (en dus vrij korte) actie, maar in de latere dialoog tussen deze twee iconen van het DC universum. Het zeer filosofisch getinte gesprek tussen Flash en Superman vindt, vanwege de supersnelle percepties van beide helden, letterlijk plaats in een tweetal seconden. Ook zit er een leuke verwijzing naar de race tussen Superboy en Kid Flash uit Superboy #5 van vorige week, die in deze issue volop aan de gang lijkt te zijn.

De verschillende gekke, maar desondanks ingenieuze manieren waarop Superman en vooral Flash hun supersnelheid gebruiken doet onmiddellijk terugdenken aan de Silver Age. De nostalgie naar dit belangrijke tijdperk in de superheldengeschiedenis hebben we te danken aan nieuwe scriptschrijver Chris Roberson die, hoewel hij nog steeds de opgelegde plot volgt van J. Michael Straczynski, duidelijk een beter vat heeft op de man van staal dan JMS. Een zeer leuk moment vindt overigens plaats wanneer Superman terugdenkt aan zijn vroegere schooljaren in Smallville. Zo krijgen we een fragment te zien van Clark Kent en Lex Luthor… samen in de strafstudie. Roberson maakt hier de morele verschillen tussen de twee latere aartsvijanden al zo vroeg zo mooi duidelijk.

Het mag wel geweten zijn dat ik niet bepaald een groot voorstander ben van de ‘Grounded’ arc, waarin ‘s werelds grootste superheld depressief door de Verenigde Staten wandelt, maar Chris Roberson lijkt toch met deze issue alsook de vorige de uitgetrokken verhaallijn terug op de rails te krijgen. Zolang hij het verhaal van scripts blijft voorzien, wandel ik nog graag even met Superman mee. Volgende maand in Superman: een nieuw gastoptreden van niemand minder dan de originele Batman, Bruce Wayne!

Superman #709 is nu beschikbaar op 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.