0
Posted 19/03/2011 by Wade Wilson in Tv/Film
 
 

Ghost Rider vs Blackout

Blackout

Tijdens enkele pers- en promotiepraatjes voor zijn nieuwe film genaamd Limitless, sprak acteur Johnny Withworth (Gamer, 3:10 To Yuma) over de vier maanden die hij recentelijk gespendeerd heeft in Roemenië en Turkije. Withworth was daar om te werken aan de langverwachte Ghost Rider sequel “Ghost Rider: Spirit of Vengeance” waarin Nic Cage zich terug de vlammende schedel van de Rider zal aanmeten en wordt bijgestaan door onder andere Christopher Lambert (Highlander, Mortal Kombat) en Ciarán Hinds (Rome, Tomb Raider 2).

Een van de dingen waar Withworth het over had, is het personage dat hij vertolkt, namelijk de villain Blackout. Hij besprak dit recentelijk in een interview met AMCTheatres waaruit we de volgende quote haalden:

“I play the villian who, at the beginning, up until like page 70, is human,” said Whitworth, “I’m not a very nice guy. I’m bad. I get turned into, for those who read ‘Ghost Rider’, the character Blackout. I get turned into him by the devil to complete my job. That gives me the fortitude to fight Ghost Rider and the supernatural abilities to compete on some level with that guy.”

Ongetwijfeld zijn er enkele onder jullie die niet weten wie juist deze Blackout is. Speciaal voor jullie geef ik een beetje korte informatie over het personage:

Blackout heeft zowel menselijke als demonische voorouders en dankzij zijn “hybride fysiologie” beschikt hij over enkele bovenmenselijke krachten. Zijn snelheid, kracht, uithoudingsvermogen, gezondheid en reflexen zijn bovennatuurlijk te noemen. Dankzij het demonenbloed in hem kan hij ook zeer goed in het donker zien en heeft hij  psionische krachten geërft waarmee hij zowel kunstmatig als natuurlijk licht kan uitschakelen. Een minpunt van zijn erfgoed is dat zijn huid tamelijk gevoelig is aan licht en hij een min of meer albino-achtig voorkomen heeft.

Deze professionele crimineel verscheen voor het eerst in Ghost Rider #2 in dienst als huurmoordenaar voor de demonische crimineel Deathwatch. Tijdens een missie waarin Blackout bio-toxische containers moest terugvinden die gestolen waren door een jeugdbende gekend als de Cypress Hill Jokers, vermoorde hij detective Frank Loretti en diens familie. Nadien moest hij het opnemen tegen de Ghost Rider (Dan Ketch). Later zou Blackout het op moeten nemen tegen de mannen van Kingpin en opnieuw de Ghost Rider. In dit laatste gevecht geraakte hij verminkt door het hellevuur van de Rider en werd diens gezworen aartsvijand. Hij zou zelfs de zuster van Ketch vermoorden later.

Voorlopig moeten we ons behelpen met deze stukjes en beetjes om ons een beeld te vormen van de Ghost Rider sequel, maar zodra er meer nieuws volgt, kun je het hier op Brainfreeze terugvinden.

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be