0
Posted 18/03/2011 by Lav in Tv/Film
 
 

Kapow! wil Guinness World Records breken

 

Binnen enkele weken is het zo ver. Het busje van Archonia vol met gepassioneerde comic liefhebbers zal dan, zaterdag 9 April, richting Londen vertrekken om ons netjes voor de poorten van Kapow! Comic Con af te zetten.

Kapow! heeft nu aangekondigd dat ze zaterdag, niet één maar twee wereldrecords wil breken. Ze zullen proberen om zowel het record van de snelste productie van een comic te breken alsook de meeste bijdragen aan een comic.

Een ‘stand-alone’ comic van 20 paginas die normaal gezien een productie van 4 weken zou vragen, zal hier gerealiseerd worden vanaf concept en script tot illustraties en lettering, tussen 11.00 en 18.30 uur. Veel van de aanwezige gasten zullen een bijdrage leveren, zoals Dave Gibbons (Watchmen), John Romita Jr. (Kick-Ass), Frank Quitely (All-Star Superman), Andy Diggle (The Losers), Jock (Green Arrow: Year One), Paul Cornell (Captain Britain) om zo tegelijker tijd ook het record van de meeste bijdragen te breken.

Uiteraard zal er een jurylid van Guinness World Records aanwezig zijn om te zien of alle regels worden nageleefd en hopelijk ook bepalen dat een record verbroken is. Craig Glenday, Guinness World Records’ Editor-in-Chief, wist het volgende over dit evenement te zeggen;

“The Brits have made – and continue to make – a major impact on the history of comics, so it’s a pleasure to welcome a major con such as Kapow to London. We’re also looking forward to being part of the event and seeing some world records set or broken over the weekend. It’s going to be an amazing two days!”

Bezoekers zullen alles van dichtbij kunnen mee volgen in de IGN Arena waar dit allemaal zal doorgaan. Achteraf zal de comic gedrukt en gedistribueerd worden door Marvel/Icon en alle royalty zal gedoneerd worden aan Yorkhill Children’s Foundation.

Comments

comments


Lav

 
avatar