0
Posted 18/03/2011 by Wade Wilson in Tv/Film
 
 

J.Jonah Jameson spreekt over Spider-Man

Jonathan Kimble Simmons (Spider-Man, Spider-Man 2 én Spider-Man 3) besprak onlangs met CBM zijn rol in de drie afgelopen Spider-Man films van Sam Raimi en waarom er uiteindelijk geen vierde deel gekomen is. Hij zegt enkele interessante dingen die ik met jullie wil delen. Zo waren zijn scènes als J. Jonah Jameson blijkbaar nagenoeg allemaal geïmproviseerd! Als er één ding was uit deze trilogie dat ik goed vond op Willem Daffoe zijn Norman Osborn na dan was het Simmons zijn werk als JJ! Het was alsof die roepende en tierende bullebak uit mijn comics en de oude Spider-Man cartoon letterlijk tot leven gekomen was.

Dit had hij te zeggen over zijn improvisatie scènes: “It was ridiculously fun, again because a significant portion of what you see on the screen, even though the script was there and was good, we just screwed around and came up with gags and ideas. Liz Banks, who’s now a big stinky movie star, and Ted Raimi, Sam’s brother, and that Tobey Maguire kid, everyone who was involved in all those office scenes, it was like a little improv comedy troupe with Sam pulling the strings.”

Hij geeft ook enkele redenen die, volgens hem er voor gezorgd hebben dat Spider-Man 3 “niet zo goed” was. Ik ga hier ongetwijfeld enkele fanboys zwaar met tegen de schenen stampen maar persoonlijk heb ik veel betere verfilmingen van comics gezien zoals Tim Burton zijn Batman en Batman Returns. En om het even bij Marvel te houden, Daredevil en zelfs de Punisher film met Thomas Jane vond ik beter, maar dat is uiteraard persoonlijke smaak. Toch blijf ik er bij dat wat Raimi, Maguire en Topher Grace Spider-Man en Venom hebben aangedaan gewoon ronduit onvergefelijk is. Om het een beetje erger te maken had je ook Sandman zijn Mr. Freeze moment wanneer hij zegt “I’m not the bad guy …” Deze brave burger vergeet even dat hij een gehele stad heeft zitten terroriseren en bankovervaller is van beroep? Gelukkig had de reeks ook haar pluspunten en een van deze pluspunten was een nagenoeg perfecte performance van Simmons als JJ Jameson: de man die Spider-Man haat en ten alle koste diens reputatie wilt kapot maken.

“It was always fun, even in Spider-Man 3, when Sam was being micromanaged by the studio and it was kind of stressful, even that one was kind of fun.”

Simmons sloot af met een best geloofwaardige reden waarom Sony besloot om uiteindelijk geen vierde Spider-Man met Sam Raimi te maken en gewoon helemaal opnieuw te beginnen met een reboot. Om eerlijk te zijn klinkt deze reden enorm geloofwaardig. De drie vorige delen hadden Sony immers veel geld opgebracht en als Raimi niet wou meewerken konden ze beter met iemand anders in zee gaan.

“A year ago, we went to Sam’s birthday party and we were talking about “Here’s some ideas for what JJJ is going to have in Spider-Man 4, and it’s going to be great fun, and blah blah blah,” and then a month later, boom, the rug got pulled. There are a million different versions why it got pulled. I think a significant factor was that the studio said, “Look, we have a release date in mind, and we’re announcing, and therefore the tail has to wag the dog now, and you have to start this movie now.” And they didn’t have the cast signed up, and they didn’t have a script that Sam felt like was anywhere ready to shoot, and eventually everything just fell apart, and [the studio] said “Screw it. We’ll start from scratch with a new director and a new cast.” That was a bummer for a number of reasons.”

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be