0
Posted 18/03/2011 by Gilles in Comics
 
 

Image kondigt second print aan van Carbon Grey en The Intrepids

 

De recente uitgaves van Image kennen een groot succes. De eerste delen van de series Carbon Grey en Intrepids zijn een paar dagen na hun verschijnen reeds uitverkocht bij de verdeler, ze kwamen beiden uit begin maart. Wegens dat succes besloot de uitgever om een second print op de markt te brengen van beide reeksen. De tweede druk van deel 1 van The Intrepids en deeltjes 1 en 2 van Carbon Grey zullen op 13 april in te koop zijn in de VS. Tussen al het gevestigde superhero-geweld is er dus zeker ruimte op de Amerikaanse markt voor nieuwe spelers. Dit juichen we met plezier toe.

Carbon Grey speelt zich af ergens in centraal Europa (Mitteleuropa), in Duitstalig gebied. Mathilde en Giselle zijn de zusters Grey, ze komen uit een generatie die tot doel had de Kaiser, heerser van Mitteleuropa, te beschermen. Bij de geboorte van het Industriële tijdperk is een oorlog nakende, een gevolg hiervan is dat de Kaiser vermoord wordt. Giselle krijgt de schuld in haar schoenen geschoven, bijgevolg moet ze aan de klauwen van de zusters ontsnappen en wordt ze op de koop toe nog eens opgejaagd door de vijand. Ze moet  de voorspelling van het schrift (the carbon) ontcijferen voordat de geschiedenis zichzelf herschrijft…  Mocht het toch zijn dat de korte inhoud je niet kan overtuigen, neem dan maar eens een kijkje naar de gelikte tekenstijl onderaan dit nieuwsbericht . Zeg nu zelf dit is om van te smullen!

 

In The Intrepids, neemt een groep wezen het op tegen een wereldbedreigend gevaar onder de klassieke vorm van getikte wetenschappers. De getikte “hoofdkwakzalver-schurk” van dienst is Dante, een geniale uitvinder. Er wordt weinig inhoud vrijgegeven over deze comic maar het team Kurtis Wiebe en Scott Kowalchuk lieten ons wel weten dat we ons aan gevechtsbavianen en cyberberen mogen verwachten… Leuke reden om er eens in te snuffelen, niet dan? Het klinkt in ieder geval lekker fout. Alle ingrediënten om een komische horrorcocktail te maken lijken aanwezig te zijn. De tekenstijl is retro en geeft me een beetje een Silver Age-gevoel. Onderaan is een pagina uit het eerste deel van deze serie te bewonderen.

 

Comments

comments


Gilles

 
avatar