2
Posted 17/03/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Static Shock Special

Er zijn blijkbaar enkele misverstanden ontstaan omtrent een komende Static Shock Special van DC Comics. Het zou gaan om een zogenaamde tribute comic om Dwayne McDuffie (die stierf op 21 februari) te eren. Deze morgen postte Tommy Lee Edwards (Batman, Daredevil, Marvel 1985) een berichtje op zijn Twitter pagina waarin hij uitlegde waarom hij absoluut niet wou mee werken aan de Static Shock Special die DC toen had gesolicit:

“DC is planning a Dwayne McDuffie “tribute” book, but has no plans to donate profits to the poor guy’s surviving family or any charity…”

Deze “tweet” werd vervolgens op sites zoals Bleeding Cool gepost en veroorzaakte toch wel enige ophef bij fans van Dwayne McDuffie en fans van Static. McDuffie was namelijk onder andere gekend als de man achter de Static Shock animatiereeks. Voor meer info kun je altijd de Brainfreeze Special over Dwayne McDuffie lezen op deze link. Uiteraard was men bij DC niet al te blij met deze berichtgeving dus lieten ze het volgende weten:

“Before Dwayne McDuffie’s tragic death, an editorial decision was made to reschedule the planned, ongoing STATIC SHOCK series for later this year.

When we heard of Dwayne’s unexpected passing, we decided it was appropriate to have an oversized STATIC SHOCK comic book this spring, with the ongoing series still starting later this year as planned.

This June, Felicia Henderson, Denys Cowan, Prentis Rollings, Eric Battle, John Rozum, Matt Wayne, John Paul Leon and others will contribute to a STATIC SHOCK Special, with a cover by JH Williams III.

This Special is our way of acknowledging the industry’s loss. It is not a tribute comic intended to raise proceeds for charity.

We regret if there was any confusion regarding our intentions caused by the solicitation of this project.”


Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be