2
Posted 17/03/2011 by Gilles in Comics
 
 

Review: The Avengers – Earth’s Mightiest Heroes

In de herfst van 2010 schotelde Disney XD de Amerikaanse jeugd een gloednieuwe Marvel-animatiereeks voor. Seizoen één van The Avengers: Earth’s Mightiest Heroes, de tweede cartoonserie gebaseerd op het populaire team. Voordat de afleveringen op de buis kwamen, werd een 20-delige microserie op het publiek afgevuurd die de kijkers de achtergrond van elk individueel lid duidelijk maakt. De makers gaan terug naar de basis van de franchise en het mag gezegd worden… Het resultaat mag er zeker zijn!

Het team bestaande uit de vijf startleden

De serie is losjes geïnspireerd op de eerste jaren van de comicreeks maar bevat ook diverse elementen uit latere periodes. De start van het superteam gebeurt in de dubbelaflevering Breakout. De vijf daaropvolgende afleveringen stellen de hoofdhelden en diverse nevenpersonages voor. Deze vijf zijn in feite compilaties van de microserie die voor de eigenlijke reeks vrijgegeven werden.

Bij de aanvang telt het Avengerteam vijf leden: Iron Man (Tony Stark), The Incredible Hulk (Bruce Banner), Ant-Man/Giant-man (Hank Pym), The Wasp (Janet Van Dyne), en Thor.

De helden zien zich genoodzaakt samen te werken wanneer mysterieuze aanvallen op de superbeveiligde gevangenis van S.H.I.E.L.D. ervoor zorgen dat er een hele massa superschurken ontsnapt. Onder hen bevindt zich de Hulk. In feite is hij geen slecht wezen maar hij kampt met onbegrip en wordt opgejaagd door het leger. Meerbepaald door generaal Thunderbolt Ross die er zijn levenswerk van maakt onze groene jongen in zijn klauwen te krijgen. Hulk is ontstaan na een conflict met Absorbing Man dat Bruce Banner veranderde in de vreselijke krachtpatser. Bruce is wetenschapper en hoogintelligent, wanneer hij echter in Hulk verandert, neemt zijn intelligentie af maar zijn spierkracht groeit enorm. In Hulk-vorm kan hij nog mentaal communiceren met Bruce Banner. Hiervan kan Banner gebruik maken om Hulk te overtuigen om de superhelden bij te staan om de supervillains terug achter slot en grendel te krijgen. Hulk stemt toe onder de voorwaarde dat hij zijn Hulkvorm mag aanhouden en Banner zichzelf in hem koest houdt.

De andere Avengers staan er wat kritisch tegenover Hulk die hen ineens bijstaat in de ongelijke strijd tegen de kwaadaardige overmacht. Vooral Thor maakt graag duidelijk dat hij zich wat te goed voelt om met een andere krachtpatser samen te werken. Met gebundelde krachten slagen de vijf krijgers er nu wel in om de eerste gevaren te bedwingen. Vanzelfsprekend zijn er veel ontsnapten en om iedereen weer te pakken te krijgen zit er niets anders op dan een samenwerking. Tony Stark (Iron Man) vindt het noodzakelijk dat er actie ondernomen wordt en zorgt daarom direct voor een basis en communicatiemiddelen. Na wat twijfel stemt iedereen in dat het duidelijk is dat ze samen sterker staan. The Avengers zijn geboren!

Captain America in het ijs

Al gauw wordt het team groter, bij toeval wordt Captain America gevonden onder een ijskap. Hij heeft sinds WOII in het ijs gelegen waar hij na een gevecht met The Red Skull onder terechtkwam. De eerste dagen van zijn terugkeer probeert een oude vijand, Baron Zemo, al wraak te nemen op Cap’. The Avengers staan hem bij om Zemo te verslaan en zo ontstaat een vertrouwensband. Black Panther en Hawkeye vervolledigen later het team.

Hawkeye en Black Panther

Gedurende de reeks nemen de helden het op tegen Marvel-iconen als Loki, Abomination, Crimson Dynamo en diverse anderen. De oplettende kijker kan ook een cameo van Wolverine opmerken. Soms werken ze ook samen met andere helden zoals Captain Marvel of The Fantastic Four. Kortom teveel om op te noemen!

Dit mag terecht de sterkste hedendaagse animatiereeks van Marvel genoemd worden. De continuïteit is zeer goed opgevat en logisch. Er gebeurt nooit teveel tegelijk zodat het voor iedereen mogelijk blijft om te volgen, maar dit heeft zeker geen negatieve gevolgen voor de kwaliteit van de reeks. Het is vast geweldig  om nu een Amerikaanse kauwgomknabbelende snotneus te zijn! Het is ideaal voor de veeleisende jeugd van 6 tot 106 jaar!

De serie zal  uitgezonden worden in Nederland en vermoedelijk ook in Vlaanderen.

The Avengers

 

Comments

comments


Gilles

 
avatar