0
Posted 16/03/2011 by ugh in Comics
 
 

Weekly Image Reviews

Vanaf nu zal je wekelijks op Brainfreeze een korte bespreking vinden van verschillende Image comics. We bijten de spits af met reviews van Bomb Queen vs. Hack/Slash, Chew Script Book en Twilight Guardian #3.

 

Bomb Queen vs. Hack/Slash Special One Shot 

schrijver/tekenaar: Jimmie Robinson

In deze one-shot vertelt schrijver/tekenaar Jimmie robinson het knotsgekke, over the top verhaal waar Cassie Hack (uit de HACK/SLASH-reeks) een horde monsters uit Bomb Queens dimensie achterna jaagt. Zo komt er ook in contact met Bomb Queen zelf.

Het zou meteen al duidelijk moeten zijn dat dit een one-shot is gericht op fans van de bestaande comicreeksen HACK/SLASH en Bomb Queen. Mijn HACK/SLASH omnibus ligt hier nog te wachten op een leesbeurt, dus ik kan nog geen uitspraak doen over de getrouwheid aan de reeks. De Bomb Queen OmnibusT heb ik onlangs uitgelezen, en alles wat ik zo entertainend vond aan het personage is ook terug te vinden in dit kortverhaal. Veel gebruik van scheldwoorden, geweld en een lesbisch tintje? Dat is meer dan genoeg om mij te overtuigen.

Ik denk dat deze one-shot de lezers verdeelt in twee soorten: ofwel geniet je van wat luchtige  actie rond twee schaarsgeklede dames, ofwel zal je aanstoot nemen aan het filterdunne verhaaltje vol profaniteiten. Zij die al fan waren van beide reeksen zijn het zich verplicht om deze aan te schaffe, al was het maar voor de scene op de laatste pagina.

 

Chew Script Book 

schrijver: John Layman
tekenaar: Rob Guillory


Je hebt mensen die een DVD kopen vol extra’s en dan slechts de film zelf bekijken, en je hebt mensen die gebruik maken van alle extra’s die de DVD bevat. Ik behoor tot die 2de categorie. In het medium van comics is dit wat moeilijker, vele bundelingen bevatten geen extra’s, of bevatten slecht wat simpele sketches achteraan. Het Chew Script Book toont dat het ook anders kan. Voor $3.99 zie je hoe het ontstaan van de comic Chew te werk ging.

Het Chew Script Book bevat het script van de allereerste issue van chew, met kanttekeningen van de auteur. Daartussen zit dan nog eens het tekenwerk van Rob Guillory, gaande van snelle pagina lay-outs tot afgewerkte pagina’s. Wat mij het meeste bij bleef was het verschil tussen de rejected art style en de uiteindelijk gebruikte art style. Dit toont dat de Chew-tekeningen waar alle fans zo zot van zijn (mijzelf incluis) niet zo vanzelfsprekend waren en dit gemakkelijk een heel andere comic had kunnen zijn.

Wederom is dit vooral een leuke extra voor de fans, maar geen noodzakelijke aankoop. Dit had eigenlijk gerust verzameld kunnen worden in een bundeling achteraan een trade paperback. Maar we zijn vooral al blij dat Image eens iets nieuws probeert om wat extra’s aan te bieden aan de fans van één van haar succesvolste reeksen van de laatste paar jaar.

 

Twilight Guardian #3 

schrijver: Troy Hickman
tekenaar: Reza


Twilight Guardian was de winnende comic van Top Cows 2008 Pilot Season, waar door de lezers kon gestemd worden op verschillende eerste nummers. De winnende comic kreeg dan een ongoing of mini-reeks.
Twilight Guardian is een verhaal, bijna uistluitend verteld door de innerlijke monoloog van het hoofpersonage, over een meisje dat door haar liefde voor comics beslist om de bewaker van haar buurt te zijn. Ze zet een masker op en noemt zichzelf de Twilight Guardian.
Maar begrijp me niet verkeerd, het gaat er hier niet om de actie (want die is er niet), maar om het personage zelf. Om haar onzekerheden, haar drijfveren, en haar verleden.

In dit 3de deel (Twilight Guardian is een minireeks van 4 comics) krijgt ze een aanbieding van een comicsuitgever om een comic over haar te maken. Maar zelf worstelt ze met haar gevoelens, haar alter ego en haar leven als gewone sterveling. En daarbovenop is er nog de dreiging van een mogelijke confrontatie met haar aartsvijand de Dusk Devil.

We weten bitter weinig over het hoofdpersonage, zelfs haar naam wordt nooit genoemd. Maar dit zorgt net voor een leuke, intrigerende comic.
Zo goed als alle tekst komt in de vorm van haar gedachtegang, haar innerlijke monoloog dus. En dit zou makkelijk vervelend kunnen overkomen, ware het niet dat Hickman perfect de emotie kan overbrengen in zijn schrijven. Dit is een schoolvoorbeeld van een comic die gebaseerd is op een ijzersterk geschreven script.
Ook over de tekeningen en het inkleurwerk kan ik geen negatieve kantjes bedenken. Alles past zeer goed bij elkaar, van haar gewone leventje tot haar nachtelijke uitstapjes als de Twilight Guardian.
Ik kijk al uit naar het laatste deel in de reeks (komt uit in april). Als Hickman en Reza wederom zo’n comic afleveren, dan is dit een mini-reeks die iedereen eens een leesbeurt hoort te geven.

Bovenstaande comics zijn vanaf vandaag te koop bij je comicswinkel (zij het online of offline).
Volgende week volgen er reviews van onder meer Haunt #14, Savage Dragon: Emperor Dragon, Spawn #205 en Lorna, Relic Wrangler One Shot.

Comments

comments


ugh

 
avatar