0
Posted 16/03/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Eerste kijk op: De toekomst van Red Robin

Vandaag geven we jullie niet enkel een eerste kijk op Red Robin #21 die deze week uitkomt. We geven we jullie namelijk ook een blik op wat de toekomst in petto heeft voor onze jonge held! Newsarama praatte met Fabian Nicieza (Action Comics, Batman R.I.P.), de man achter Red Robin en over wat zijn plannen voor het personage zijn. Wij geven je hier een korte inhoud van maar eerst leg ik graag even uit wie Red Robin nu juist is en wat deze rare kerel allemaal doet:

Na de gebeurtenissen in Battle for the Cowl (waarvan je deze week nog een review van mag verwachten op Brainfreeze!) ging de mantel van Batman naar Dick Grayson en die van Robin naar Damian Wayne, de biologische zoon van Drake zijn adoptievader Bruce Wayne. Slim als hij is zeiden Drake zijn detective en deductieve vaardigheden en zijn instincten echter dat zijn “vader” en mentor nog steeds ergens in leven was dus kreeg hij in 2009 zijn eigen ongoing serie genaamd “Red Robin”. Zijn missie was vrij simpel: hij was de enige held die geloofde dat Bruce Wayne nog leefde en hij zou diegene zijn die Bruce vond en terugbracht! Hiervoor verliet hij Gotham City en zijn collega’s en trok tijdelijk samen met niemand minder dan Ra’s Al Ghul op die ook niet meende dat Bruce Wayne daadwerkelijk verslagen en gedood was. Later zou Tim Drake op sluwe wijze zijn tijdelijke partner op het verkeerde spoor zetten en bedriegen.

Inmiddels weten we dat Bruce Wayne vastzat in het verleden (lees voor meer informate de review van Batman: The Return of Bruce Wayne) en begeeft hij zich ook terug onder de levenden. Ditmaal is er niet echter één Batman maar zijn er twee: Bruce laat Gotham City namelijk in de handen van zijn bekwame opvolger Dick Grayson, de vroegere Nightwing en zijn allereerste Robin. Bruce wil zich namelijk concentreren op zijn nieuwste project genaamd “Batman Inc”. Dit project betekent een nieuwe kans  voor Red Robin en de held zal dus ook in Red Robin #17 een nieuwe status quo krijgen. Hij wordt een internationale detective in samenwerking met zijn mentor’s Batman Inc.  Onlangs al kruiste hij het pad met zijn voormalige teamgenoten de “Teen Titans” en in maart zal hij deel uitmaken van een crossover waarin Azrael en de zijnen het opnemen tegen Gotham City.

Volgens Nicieza blijft Red Robin zijn missie echter “synergistically independent of Batman Inc.”. Hij vindt namelijk dat het uiteindelijke doel van Bruce en Tim hetzelfde is en dat hun missies mekaar kunnen overlappen maar uiteindelijk was Tim reeds enige tijd al bezig met wat Bruce nu doet maar dan op zijn eigen manier. Bruce Wayne wil op een wereldwijde basis criminelen arresteren en voor gerechtigdheid zorgen aan de hand van een internationale liga van Batmen. Tim als Red Robin onderzoekt eerder internationale criminaliteit  op een meer undercover manier en hij begrijpt precies beter hoe hij dit moet doen. Zijn zogenaamde “Neon Knights” houden zich er dan nog eens met bezig om jongeren weg te houden van een leven in de criminaliteit alvorens ze er zelfs nog maar aan beginnen.

Uiteindelijk bracht de Teen Titans en Red Robin crossover Tim terug in contact met zijn oude vrienden Cassie en Conner, hoe deze vriendschap er momenteel voor staat is niet echt duidelijk gemaakt. Wat wel duidelijk is, dat is dat Tim enorm veel veranderd is. Hij heeft namelijk enorm donkere dagen achter zich gelaten en heeft een gezondere visie op de fragiliteit van het menselijke leven en dat van metahumans. Toegegeven, zijn gedachtenproces in verband met hoe hij misdaad kan voorkomen door de gedragspatronen van criminelen te begrijpen en er dan controle over te nemen, is toch wel lichtjes Machiavelliaans te noemen: het doel heiligt de middelen. Tim zal in de toekomst ook beginnen beseffen dat hij het in hem heeft om een dictatoriale controlefreak met borderline disorder te worden wanneer hij volwassen wordt. De gehele “The Rabbit Hole” verhaallijn gaat er over dat Tim moet leren dat hij niet alle vormen van vrije informatie onder controle kan houden en dat zelfs wanneer hij dit wel kan, het niet altijd de juiste oplossing is. Interessante tijden dus voor de jonge Red Robin. Als je deze titel nog niet volgt, er zijn genoeg redenen om deze toch op te pikken!


Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be