0
Posted 16/03/2011 by Wade Wilson in Tv/Film
 
 

Chris Evans over zijn rol als Cap’

In een serie van twee interviews met de website CBM, praatte Chris Evans (the Losers, Fantastic Four) waarom hij oorspronkelijk een lange tijd de rol van Captain America weigerde en waarom hij deze uiteindelijk toch aannam. Blijkbaar maakte Evans zich, ergens wel min of meer terecht, zorgen dat de fans het misschien niet zouden kunnen aanvaarden dat hij eerder al in de huid van Johnny Storm van de Fantastic Four en die van Jensen van The Losers gekropen was. Ook al ziet hij iedere rol als een andere rol ook al maken zowel Human Torch en Captain America deel uit van hetzelfde Marvel Universe, de fans bekijken dit vanuit een ander standpunt.

Zijn grootste angst en tevens zijn grootste reden om de rol van Captain America eerst te weigeren was een vrij nederige reden. Evans houdt er van om te acteren, hij doet het dolgraag en is er verzot op maar al die heisa die zijn carrière creëert rondom zijn persoonlijke leven en privacy, daar is ie niet zo dol op. Als je al een rol zoals die van Human Torch gespeeld hebt en dan nog eens die van Captain America erbij neemt, dan kom je wel tamelijk in de spotlight te staan en kun je niet meer ongestoord naar de supermarkt gaan of een basketbalwedstrijd gaan volgen met je vrienden. Blijkbaar is Evans een nogal gewone en verlegen jongen. Maar waarom nam ie dan uiteindelijk de rol wel aan?

Ook al was, en is hij nog steeds, een fan van het personage en zijn leefwereld, dit was niet genoeg om hem te overtuigen nog een Marvel personage te vertolken. Uiteindelijk las hij het script nogmaals en besloot dit te zien als zijn grote kans, een manier om in de kijker te komen bij de big shots in Hollywood om te doen wat hij altijd al wou doen: regisseren! Met een grootse rol als die van Captain America op zijn curriculum zullen ze hem misschien zijn, in zijn eigen woorden, vooral slechte films vergeven en begrijpen dat hij weet hoe het wel moet maar ook hoe het niet moet! Een film als deze zorgt ongetwijfeld ook voor een reeksje sequels dus hij kan blijven acteren, een rol vertolken die hij graag wil spelen, beetje geld verdienen en iemand zoeken die hem in de regiestoel wil plaatsen!

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be