0
Posted 15/03/2011 by Timaeus in Comics
 
 

The Search

Het is bijna een jaar geleden dat de rook rond Blackest Night optrok en we met twaalf herrezen helden en schurken overbleven. Het einde van de reeks die de gebeurtenissen na hun herrijzenis verhaalde, Brightest Day, is ook al bijna nabij. De laatste paar issues van deze reeks gaven ons te kennen dat er een nieuwe beschermer van de entiteit van het leven zou opstaan en de duisternis zou verslaan. Deze entiteit heeft voorlopig echter een morbide kant want helden die hun doel dat vooropgesteld is door de witte figuur, hebben bereikt werden beloond met het verliezen van hun nieuwverkregen leven.

Hoe deze plotpunten precies opgehelderd worden, blijft voorlopig gissen en in spanning wachten tot issue 24 in april, maar vandaag heeft DC ons alvast een hint gegeven op wat volgt na Brightest Day. Schrijver Jonathan Vankin en artiest Marco Castiello zullen ons Brightest Day Aftermath: The Search, een driedelige mini-serie voorschotelen. Deze reeks behandelt de naweeën van Brightest Day maar voegt er een duistere tegenstelling aan toe. Een van de 12 helden laat namelijk Batman, Superman en de rest van de DC helden weten dat er misschien wel een keerzijde is aan de medaille van het einde van Brightest Day. Voorlopig lost DC Comics niet zoveel over deze serie, voornamelijk omdat Brightest Day nog moet aflopen en dan pas de setting voor deze serie duidelijk wordt. Voor Jonathan Vankin zal juni alvast een spannende maand worden met zijn debuut in de mainstream DC Comics. Hiervoor was hij vooral bekend als editor bij Vertigo waar hij zich ook aan enkele schrijfopdrachten waagde. Tekenaar Marco Castiello zal de DC fans toch iets bekender zijn. De jonge Napolitaan is de illustrator van dienst bij de nieuwe Brightest Day tie-in Green Arrow, maar heeft voordien ook al de tekeningen voorzien bij Witchblade en Secret Invasion: Front Line.

Eindigen doen we met het eerste beeld dat DC ons schonk van deze mini-serie namelijk de cover, prachtig geïllustreerd door Adrian Syaf.

Comments

comments


Timaeus

 
avatar