0
Posted 15/03/2011 by Wade Wilson in Comics
 
 

Sin & Salvation

Het befaamde en helaas door criminaliteit en gestoorde psychopaten doordrenkte Gotham City zal zich in april moeten verantwoorden. Azrael and the Angels of Death zullen namelijk de stad en bepaalde van haar criminele en gestoorde inwoners opsporen om hun oordeel over deze personen te vellen in de naam van God. Dit alles zal gebeuren in een drie issue crossover genaamd “Sin & Salvation.”

Het verhaal spreidt zich uit over “Red Robin #22” van Fabian Nicieza en Freddie Williams II, “Gotham City Sirens #22” van Peter Calloway en Andres Guinaldo en uiteindelijk “Batman #709” door David Hine en Guillem March. Wanneer de zogenaamde “Angels of Death” besluiten om Gotham City, ook gekend als “the City of Sin”, met de grond klein te maken, kunnen haar inwoners enkel rekenen op hun donkere wreker Batman, Red Robin en Catwoman om te bewijzen dat het niet te laat is voor Gotham en ze de moeite waard is om te redden. Helaas zijn deze drie personen zelf niet al te puur, vooral Selina Kyle en Batman zijn sidekick Damien Wayne niet. Sin & Salvation gaat verder na de gebeurtenissen in de ongoing serie van Azrael en het grootste deel werd uitgestippeld door David Hine.

“Sin & Salvation” gaat dus verder over hoe het “Suit of Sorrows” ook de laatste Azrael steeds dieper en dieper in een cyclus van oneindige krankzinnigheid brengt. Hij gelooft nu letterlijk dat hij een tweede Messiah is die de mensheid moet oordelen en de overlevenden zal leiden in een of andere nieuwe Wereld Orde. Azrael is dus niet langer een van de beschermers van Gotham City maar exact het tegenovergestelde: hij wilt de stad die hij ooit verdedigde vernietigen zoals een moderne versie van Sodom en Gomorra. Uiteraard gaat de Batman Family hem dit niet zomaar laten doen en tijdens de 24 uur waarin het verhaal zich afspeelt zullen zij alles op alles zetten om hun geliefde stad en haar inwoners van deze krankzinnige crimineel te redden!

Comments

comments


Wade Wilson

 
avatar
www/popcul.be