0
Posted 12/03/2011 by Timaeus in Comics
 
 

Spider-Man: Turn of the dark

Iedereen weet wellicht al dat Spider-Man: Turn of the Dark, de miljoenen kostende musical rond onze rood-blauwe vriend, in zijn ontwikkeling al enorm geplaagd is door vertragingen en ongelukken. Nu gaat het echter niet rond menselijk lijden, maar eerder door een opmerkelijke keuze van de bazen achter de productie.

Julie Taymor, regisseuse en tevens ook verantwoordelijk voor het schrijven van het script, heeft een stap opzij gezet met als officiële reden problemen met haar planning, maar het is een publiek geheim dat het omwille van creatieve redenen was. Taymor zou namelijk niets willen veranderen aan het script, terwijl de organisatoren eerder veranderingen wilden doorvoeren nadat verscheidene testopvoeringen voornamelijk negatieve kritieken opleverden. Taymor (die the Lion King op het podium bracht) zou worden vervangen door een creatief team waar onder andere Roberto Aguirre-Sacasa, schrijver van The Sensational Spider-man en doorwinterd Broadwayregisseur Philip William McKinley deel van uitmaken. Ook Bono en the Edge van popgroep U2 zouden worden teruggeroepen om bij de scriptwijzigingen nieuwe muziek te schrijven.

De openingsavond die werd vastgelegd op 15 maart, is uiteraard opnieuw achteruitgeschoven door deze voorvallen en zou nu in de vroege zomerperiode vallen. Als je het mij vraagt, zijn er tekenen genoeg dat comics en musicals niet samenhoren. Het productieproces dat Spider-Man al achter de rug heeft, kan toekomstige plannen serieus in het water doen vallen. Maar hoe dan ook laten de verkoopcijfers van Marvel weten dat als er op om het even wat de stempel Spider-Man staat, het zal verkopen.

Comments

comments


Timaeus

 
avatar