0
Posted 12/03/2011 by Malkavian in Comics
 
 

Review : Green Lantern #63

de "nieuwe" Krona

Na Blackest Night had ik het gevoel : “Fijn, wat nu?”. Geoff Johns maakte van Blackest Night een BOM van een Green Lantern verhaal dat hij jaren heeft zitten opbouwen, dus de schrik zat er wel in bij mij. Wat gaat hij nu doen? De verhaallijn dat juist is geweest “The New Guardians” was een OK verhaal, niet meer en niet minder. We kregen de “nieuwe” slechterik te zien in de vorm van Krona. Hij was wel volledig onherkenbaar, aangezien Krona normaal gezien drie keer zo groot is.

Green Lantern #63 is de proloog op een nieuw verhaal dat over al de Green Lantern reeksen zal lopen ( Green Lantern Corps en Emerald Knights ). Krona heeft al de verschillende Avatars van alle Corps gevangen genomen en hij gaat ze nu gebruiken. In dit nummer krijgen we te zien waarom Krona zo uit is op wraak en waarom sommige dingen altijd gebeuren met het Green Lantern Corps. Ikzelf was aangenaam verrast door de plotwendingen en vooral door Geoff’s typische manier om een gekend personage (dit keer Krona) een volledig “nieuwe” achtergrond te geven zonder echt inbreuk te maken op de bestaande verhalen. Ik moet zelfs zeggen dat ik Krona meer respecteerde na het lezen van dit nummer dan voorheen.

Geoff Johns laat duidelijk merken dat hij nog meer dan genoeg ideeën heeft voor onze groene helden en dat Blackest Night niks meer was dan een van de vele interessante tussenstops.

Comments

comments


Malkavian

 
avatar
The One & Only Malkavian