0
Posted 12/03/2011 by Timaeus in Comics
 
 

Batwoman uitgesteld

Oh arme Kate Kane. Sinds het debuut van de nieuwe incarnatie van het klassieke personage Batwoman met rijke, Joodse Kate Kane in deze rol, is het de tegenhangster van Bruce Wayne voor de wind gegaan. Haar avonturen in 52 werden door iedereen gesmaakt en het leidde tot een overname van de Detective Comics titel, het vlaggenschip van haar grote voorbeeld Bruce Wayne. Ze nam deze titel over nadat Bruce het loodje legde in de panelen van Final Crisis. De 9 issues die door schrijver Greg Rucka en tekenaar J.H. Williams III werden gemaakt, zijn na talrijke problemen in het productieproces, uitgegroeid tot een kritisch bejubelde overname en het leverde Williams zelfs een nominatie voor de Eisner Awards op. Wanneer het sprookje echter bruusk en onverwacht tot een einde kwam, schreeuwden de fans echter om meer en volgde al snel het bericht dat J.H. Williams III het personage onder zijn hoede zou nemen en het werd beloond met een ongoing.

We zijn een jaar verder en naast een 16 pagina’s tellende introductie in de vorm van Batwoman #0, lijkt de titel echter nog steeds geplaagd door productiekwalen die ook al in de run van Detective Comics opstaken. Diamond Publishing meldde namelijk dat de eerste twee issues van de nieuwe reeks voor de tweede maal worden uitgesteld naar een nog te bepalen datum. Williams zei toen de reeks voor het eerst werd uitgesteld van februari naar april dat hij februari als te vroeg zag doordat hij verscheidene conventiebeloftes had gedaan en hierdoor kostbare tijd had verloren in het realiseren van de titel. Blijkbaar zijn deze problemen nog altijd niet van de baan. Desondanks blijf ik nog steeds uitkijken naar deze reeks en staat deze hoog op mijn ‘wordt verwacht’ lijstje, wanneer de eerste issue ook in de rekken belandt.

Eindigen doen we met enkele promotieplaatjes die DC ironisch genoeg deze week meegaven zowel op hun The Source blog als preview bij de titels van deze maand. Zo hebben we toch nog een portie Batwoman om ons zoet mee te houden.

Comments

comments


Timaeus

 
avatar