0
Posted 10/03/2011 by Timaeus in Comics
 
 

Review: Justice League: Generation Lost #21

Wanneer de rook rond de 12 teruggekeerde helden optrok en de verscheidene helden Maxwell Lord opnieuw in levende lijve zagen, wisten ze dat dit weinig goeds voorspelde. En toen deze Lord zijn identiteit uit het geheugen van de hele wereldbevolking kon wissen, met uitzondering van de vroegere leden van de Justice League International, was het hek helemaal van de dam. De reeks Generation Lost was een feit en wij, de fans, genoten van de verhalen die Judd Winick ons voorschotelde.

Generation Lost #21 opent kort na de gebeurtenissen van issue 20. Booster Gold zit naast de autopsietafel waar het levenloze lichaam van Jaime Reyes, alias Blue Beetle, ligt. Booster geeft zichzelf de schuld van de dood van de pas 17 jarige jongen en erkent dat hij op korte tijd een tweede Blue Beetle aan Maxwell Lord heeft verloren. Zijn teamgenoot Captain Atom heeft steeds meer last van dezelfde ziekte die zijn Watchmen tegenhanger Doctor Manhattan ook teisterde, namelijk dat hij steeds minder contact heeft met zijn menselijkheid. De schade die Lord in de vorige issues in Chicago heeft aangericht door Magogs staf te doen ontploffen, lijkt Atom niet te deren.  Ice probeert hem zowel mentaal als fysiek te overtuigen niet in deze negatieve spiraal verder te gaan, maar de hoop die diep in zijn hart verscholen ligt terug op te wakkeren. En met succes.

In de tweede helft van het nummer kruipt het team uit hun dal door opnieuw voor zichzelf uit te maken waarom ze doen wat ze doen. Vooral Booster Gold lijkt hierin een nuchtere visie te hebben die haaks staat op zijn vroegere arrogante, hoogmoedige zelf. En natuurlijk eindigt de issue terug met een knal, ditmaal figuurlijk, wanneer Booster vraagt om een teken dat hun strijd het vechten waard is en dat op majestueuze manier ook krijgt.
Persoonlijk geniet ik heel erg van deze Generation Lost. Het toont eens de minder aantrekkelijke superhelden in een team dat vroeger succes heeft gehad. Daarnaast is de dynamiek tussen de personages met de duo’s Booster & Blue Beetle, Ice en Captain Atom en het  nieuwe koppel Fire en Rocket Red heel leuk en voelt ook natuurlijk aan. Generation Lost is een aanrader voor wie de klassieke Justice League beu is en een verhaal op epische schaal zoekt dat tevens ook ingaat op een van de meest besproken, maar toch voor de mainstream onbekende, villain Maxwell Lord.

Schaf deze comic aan op

Comments

comments


Timaeus

 
avatar